Muhallebili Baklava

nk83

࿐*⁀➷
Mod + Site Yazarı
Tepki
86.033
attachment.php
Muhallebili Baklava.jpg

Öğlen bir anda aklıma gelen bir tatlı oldu bu :deli: daha önceden yaptığım bir baklavanın malzemelerini azaltarak muhallebili olarak pişirdim fena olmadı :tskler:

Muhallebili Baklava

Hamuru için
1 yumurta
1 çay bardağı su
1 çay kaşığı limonsuyu
1 çay kaşığı eritilmiş tereyağ
1 tutam tuz
Aldığı kadar un

Muhallebisi için: 1,5 su bardağı süt,1,5 çorba kaşığı un,1 tk irmik,1 çorba kaşığı şeker,1 pk vanilya

Şerbeti: 3 su bardağı şeker,5 çorba kaşığı su

Arasına ve üzerine 75 gr. tereyağ,biraz sıvıyağ

İçi: Ceviz içi

Üzerine :Hindistancevizi veya fıstıkiçi

Yapılışı

Hamurun malzemesini yoğurup bezelere ayırın 10 dakika bekletin.Yufkaları açıp yağlanmış tepsiye yerleştirin az yağ ve ceviz serpin bu şekilde yufkaların aralarına yağ ve ceviz gelecek şekilde yapmaya devam edin.

Tepsinin yarısı dolunca muhallebisini pişirin ve sıcakken üzerine yayın kalan bezeleride yine aralarına ceviz ve yağ gelecek şekilde üstüne dizmeye devam edin.En son katı koyduktan sonra kareler halinde kesip kalan kızgın yağı üzerine dökün 160derecelik önceden ısıtılmış fırında altın rengi alana kadar pişirin.

Şerbetini kaynatıp tatlı piştiğinde fırından alıp ilk sıcaklığı çıkınca sıcak şerbeti üzerine döküp çekmesini bekleyin.İsteğe göre hindistancevizi veya fıstıkiçi ile servis yapın

Son düzenleme:

incitanemtuana

Daimi Üye
Tepki
28.177
sana baiyiliyorum ustam ya
harikasin
valla seni alan yasadi cok cok sansli hemde
muhallebili baklavan ilgimi cekti denicem insaALLAH
:nk::nk::nk:

OP
nk83

nk83

࿐*⁀➷
Mod + Site Yazarı
Tepki
86.033
Laz böreğinden esinlendim periliçem onun çakması oldu :D

Muhallebisine keşke limon kabuğu rendeleseydim diye düşünmedim değil onu da söyleyeyim fikir olsun

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar