Öğlen bir anda aklıma gelen bir tatlı oldu bu :deli: daha önceden yaptığım bir baklavanın malzemelerini azaltarak muhallebili olarak pişirdim fena olmadı
Muhallebili Baklava
Hamuru için
1 yumurta
1 çay bardağı su
1 çay kaşığı limonsuyu
1 çay kaşığı eritilmiş tereyağ
1 tutam tuz
Aldığı kadar un
Muhallebisi için: 1,5 su bardağı süt,1,5 çorba kaşığı un,1 tk irmik,1 çorba kaşığı şeker,1 pk vanilya
Şerbeti: 3 su bardağı şeker,5 çorba kaşığı su
Arasına ve üzerine 75 gr. tereyağ,biraz sıvıyağ
İçi: Ceviz içi
Üzerine :Hindistancevizi veya fıstıkiçi
Yapılışı
Hamurun malzemesini yoğurup bezelere ayırın 10 dakika bekletin.Yufkaları açıp yağlanmış tepsiye yerleştirin az yağ ve ceviz serpin bu şekilde yufkaların aralarına yağ ve ceviz gelecek şekilde yapmaya devam edin.
Tepsinin yarısı dolunca muhallebisini pişirin ve sıcakken üzerine yayın kalan bezeleride yine aralarına ceviz ve yağ gelecek şekilde üstüne dizmeye devam edin.En son katı koyduktan sonra kareler halinde kesip kalan kızgın yağı üzerine dökün 160derecelik önceden ısıtılmış fırında altın rengi alana kadar pişirin.
Şerbetini kaynatıp tatlı piştiğinde fırından alıp ilk sıcaklığı çıkınca sıcak şerbeti üzerine döküp çekmesini bekleyin.İsteğe göre hindistancevizi veya fıstıkiçi ile servis yapın
Son düzenleme: