Mısır unlu lezzetler

nk83

Admin + Sitenin Hikaye Yazarı
Admin
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.291
Tepki
83.528
Puan
113
Konum
İstanbul
Mısır unlu lezzetler

Mısır unu ile birbirinden lezzetli tariflere imza atabilirsiniz.

Farklı kullanımı ile farklı lezzetlerin oluşmasını sağlayan mısır unlu yemeklere bayılacaksınız...

1_4120110454_21990.jpg

Mısır ekmeğinde kalpler

Malzemeler:

3 çorba kaşığı dolusu mısır unu, 1 çorba kaşığı dolusu un, 1 adet yumurta, 1 tatlı kaşığı tozşeker, 1 çorba kaşığı sıvıyağ, 1 su bardağı süt, 1 paket kabartma tozu, 1 çay kaşığı tuz

Üzeri için:

1 paket labne peyniri, 2 çorba kaşığı dolusu, süzme yoğurt, 1’er çorba kaşığı ince kıyılmış, dereotu ve maydanoz, 1 çorba kaşığı susam, 7-8 adet kiraz domates

Hazırlanışı:

Yumurta ve tozşekeri çırpın. Üzerine sıvıyağ, süt ve tuzu katıp karıştırın. Un, mısır unu ve kabartma tozunu da ekleyin. Kalp şeklindeki teflon kalıpları yağlayıp içlerine hamurdan dökün. Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında 20 dakika pişirin. Üzeri için labne peyniri ve yoğurdu karıştırın. Dereotu ve maydanozları da ekleyip karıştırın. Ekmekleri servis tabağına yerleştirin. Üzerlerine labneli karışımdan bir çorba kaşığı kadar koyun. Diğer taraftan susamları yapışmaz yüzeyli bir tavaya koyup çok kısık ateşte tahta bir kaşıkla sürekli karıştırarak rengi dönene kadar kavurun. Soğuduktan sonra ekmeklerin üstüne serpin. Kiraz domateslerle süsleyip servis yapın.


2_4120110454_21990.jpg

Mısır unlu biber

Malzemeler:

1 kg çarliston biber, 2-3 adet sivri biber, 2 çorba kaşığı zeytinyağı, 2 diş sarımsak, 1 litre su, 1 su bardağından bir parmak eksik mısır unu, Tuz, 150 gram küp doğranmış dil peyniri, 1 çorba kaşığı kıyılmış maydanoz, 100 gram rendelenmiş kaşar peyniri.

Hazırlanışı:

Çarliston biberleri ikiye ayırıp çekirdeklerini çıkarın. Fırında közleyip kabuklarını soyun. 3-4 tanesini ayırıp kalanları şeritler halinde uzunlamasına doğrayın. Zeytinyağını bir tavaya alıp ince kıyılmış sivri biberleri kavurun. Üzerine dövülmüş sarımsak, tuz ve közlediğiniz şerit biberleri ekleyip birkaç dakika pişirin. Kenara alıp sıcak tutun. 1 litre su kaynatın. Üzerine azar azar mısır unu ekleyin. Topaklanmasını önlemek için sürekli karıştırarak 20 dakika pişirin. Üzerine dil peyniri ve maydanoz ekleyin. Tuzunu ayarlayın. Mısırlı harcın 1/3'ünü bir fırın kabına yayın. Biberli sarımsaklı malzemenin yarısını üzerine dökün. Kalan mısır ununun yarısını biberlerin üzerine dökün. Yeniden biberli sarımsak ve kalan mısır ununu tepsiye yerleştirin. Kaşar peynirini serpin. Ayırdığınız közlenmiş biberleri koyun. Önceden ısıtılmış 250 derece fırında kaşar eriyene kadar tutup servis yapın.


3_4120110454_21990.jpg

Mısır unlu fasulyeli börek

Malzemeler:

Hamur için:

1 kg un, Yeteri kadar ılık su, Tuz, 250 gram mısır unu, İçi için: İki buçuk su bardağı haşlanmış kuru fasulye, 1 litre süt, 1 su bardağı sıvıyağ,

Üzerine:

1 çay bardağı süt, 1 su bardağı sıvıyağ.

Hazırlanışı:

Hamur için un, ılık su ve tuzu kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edene kadar yoğurun. Yoğurduğunuz hamurdan ceviz büyüklüğünde bezeler koparın. Her bir bezeyi pasta tabağı büyüklüğünde açın. Her yufkanın üzerine bir buçuk çorba kaşığı mısır unu serpin. Yufkaları yapışmaz yüzeyli bir tavada tek tek önlü arkalı kızartın. Diğer tarafta kuru fasulyeyi ezip sütle karıştırın. Yufkaları yerleştireceğiniz tepsiyi yağlayın. 2 adet yufkayı tepsiye yayın. Üzerine kuru fasulyeli karışımdan koyun. 1 çorba kaşığı sıvıyağ gezdirin. Her yufkanın arasına kuru fasulyeli karışımdan koyup, sıvıyağ gezdirin. Bütün malzeme bitene kadar işlemi tekrarlayın. En üstte kalan yufkanın üzerine süt ve sıvıyağ sürün. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Ilındıktan sonra dilimleyerek servis yapın.
Kaynak: Sofra

ekolay
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst