Mısır cips paneli çıtır tavuk

Katılım
11 Temmuz 2008
Mesajlar
8.210
Tepki
8.216
Puan
113
Konum
istanbul
Süre
15 dk.
Zorluk Derecesi:
Kolay
Kaç Kişilik
4-8


1. Tavuk but, kanat ya da tavuk parçaları
2. 1 paket mısır cipsi
3. 1 yumurta
4. un, mısır unu, nişasta
5. vegeta ( baharat çeşnisi )

Hazırlık

1. 2 kaşık un , 2 kaşık mısır unu, 2 kaşık nişasta ve baharat çeşnisini bi kasede karıştırıyoruz

2. Başka bir kasede 1 yumurtayı biraz suyla çırpıyoruz

3. Robotta çektiğimiz mısır cipsini de ayrı bi kaseye alıyoruz.

Tarifin Hazırlanışı

1. Yıkadığımız tavukları önce unlu karışıma sonrasında yumurtalı karışıma ve en son olarak mısır cipsimize bulayıp kızgın yağda altın sarısı olana dek kızartıyoruz.
2. Fazla yağını kağıt havluda alıyoruz.
3. Yanına dip soslarla olacağı gibi sade olarak da pilavlarınız makarlarınızın yanında tercih edebileceğinizf basit ve şık bir tarif.
 
OP
Hanımefendi.com
Katılım
11 Temmuz 2008
Mesajlar
8.210
Tepki
8.216
Puan
113
Konum
istanbul
dsci0802.jpg
 

Şekerpare

Daimi Üye
Katılım
28 Temmuz 2011
Mesajlar
14.496
Tepki
20.501
Puan
113
Konum
Mutluluklar Diyarından (:
ben bunu 3-4 ay önce denedim.hatta eşimle kolları sıvayıp girdik mutfağa bi hışımla yaptık bunu ama sonuç hüsran ... neden derseniz görüntü olarak nefis görünüyor ve çıtır çıtır oluyor ama cipsin yağındanmı nedendir çok ağır geldi bize.1-2 tanesini çok lezzetli yedik ama sonra tıkadı.belkide cipsinden bilmiyorum

paylaşım için teşekkrürler
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst