Bitterçikilata
Çikiletaaaaaaa……..Hayat ne garip…
Hamuru için;
Ketçap veya domates püresi isteğe kalmış
Bn kış için hazırladığı sostan sürdüm içine kekik
Not Ekle

Ekli dosyayı görüntüle 48245
- 1 su bardağı ılık su
- 1 su bardağı ılık süt
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 2 adet yumurta akı
- 1 paket instant maya
- 1 yemek kaşığı tuz
- 2 yemek kaşığı toz şeker
- 6,5-7 su bardağı un
- 2 adet yumurta sarısı
- Kavrulmuş susam (isteğe bağlı)
- Kaşar peynir rendelenmiş (mozeralla)
- Çeri domates
- Yeşil biber
- Siyah zeytin
- Yeşil zeytin
- Sucuk( evde yoktu bn koymadım isteyen sosiste koyabilir)
Ketçap veya domates püresi isteğe kalmış
Bn kış için hazırladığı sostan sürdüm içine kekik
Not Ekle
- Öncelikle hamurumuzu yoğuralım. Bunun için uygun bir karıştırma kabına ılık süt, ılık su, sıvı yağ, yumurta akı, toz şeker ve tuzu ekleyerek çırpıcı ile karıştıralım
- Ardından unumuzu ve mayayı ilave ederek hamurumuzu yoğurmaya başlayalım.
- Yumuşak bir kıvam alan hamurumuzun üzerini streç ile kapatalım. Yağ sürebilirsiniz hamur yapışmaz streçe. Üzerine temiz bir bez örterek 1 saat kadar mayalanmaya bırakalım.
- Sürenin sonunda hamurumuzun üzerini açalım ve spatula ile biraz karıştırarak havasının çıkmasını sağlayalım.
- Her parçayı elimizde toparlayarak beze haline getirelim ve aralıklı olacak şekilde tepsiye dizelim.
- Biraz dinlendirebilirsiniz bu arada mayalanıyor
- Su bardağının tabanı ile bezelerin üzerine bastıralım ve çukur olmasını sağlayalım.
- Üzerine hazırladığımız domates sosundan sürelim
- Şekillendirme işlemi bittikten sonra çukurlara dilediğimiz malzemelerden koyalım ve 175°C fırında altı üstü kızarana kadar yaklaşık 25 dakika pişmeye bırakalım.
- Pişen ve ilk sıcağı çıkan mini pizzalarımız servise hazır. Afiyet olsun!
- Not! her fırın farklı oluyor fırnınıza göre takip edin
Ekli dosyalar
Moderatörün son düzenlenenleri:


