Minik Pizzalar

Bitterçikilata

Çikiletaaaaaaa……..Hayat ne garip…
Katılım
18 Aralık 2022
Mesajlar
25.611
Tepki
109.065
Puan
113
Konum
Elit
Hamuru için;
  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 2 adet yumurta akı
  • 1 paket instant maya
  • 1 yemek kaşığı tuz
  • 2 yemek kaşığı toz şeker
  • 6,5-7 su bardağı un
Üzeri için

  • 2 adet yumurta sarısı
  • Kavrulmuş susam (isteğe bağlı)
  • Kaşar peynir rendelenmiş (mozeralla)
  • Çeri domates
  • Yeşil biber
  • Siyah zeytin
  • Yeşil zeytin
  • Sucuk( evde yoktu bn koymadım isteyen sosiste koyabilir)
Sos için

Ketçap veya domates püresi isteğe kalmış
Bn kış için hazırladığı sostan sürdüm içine kekik

Not Ekle
  1. Öncelikle hamurumuzu yoğuralım. Bunun için uygun bir karıştırma kabına ılık süt, ılık su, sıvı yağ, yumurta akı, toz şeker ve tuzu ekleyerek çırpıcı ile karıştıralım
  2. Ardından unumuzu ve mayayı ilave ederek hamurumuzu yoğurmaya başlayalım.
  3. Yumuşak bir kıvam alan hamurumuzun üzerini streç ile kapatalım. Yağ sürebilirsiniz hamur yapışmaz streçe. Üzerine temiz bir bez örterek 1 saat kadar mayalanmaya bırakalım.
  4. Sürenin sonunda hamurumuzun üzerini açalım ve spatula ile biraz karıştırarak havasının çıkmasını sağlayalım.
  5. Her parçayı elimizde toparlayarak beze haline getirelim ve aralıklı olacak şekilde tepsiye dizelim.
  6. Biraz dinlendirebilirsiniz bu arada mayalanıyor
  7. Su bardağının tabanı ile bezelerin üzerine bastıralım ve çukur olmasını sağlayalım.
  8. Üzerine hazırladığımız domates sosundan sürelim
  9. Şekillendirme işlemi bittikten sonra çukurlara dilediğimiz malzemelerden koyalım ve 175°C fırında altı üstü kızarana kadar yaklaşık 25 dakika pişmeye bırakalım.
  10. Pişen ve ilk sıcağı çıkan mini pizzalarımız servise hazır. Afiyet olsun!
  11. Not! her fırın farklı oluyor fırnınıza göre takip edin


IMG_9984.jpeg
IMG_9985.jpeg
IMG_9995.jpeg
IMG_9993.jpeg
IMG_9987.jpeg
IMG_9987.jpeg
IMG_9988.jpeg
IMG_9989.jpeg
IMG_9996.jpeg

image.jpg
IMG_9999.jpeg
IMG_0001.jpeg
Ekli dosyayı görüntüle 48245
 

Ekli dosyalar

  • IMG_9991.jpeg
    IMG_9991.jpeg
    823 KB · Görüntüleme: 15
  • IMG_9990.jpeg
    IMG_9990.jpeg
    905,5 KB · Görüntüleme: 11
Moderatörün son düzenlenenleri:

Elif_Eylul

Daimi Üye
Katılım
18 Aralık 2022
Mesajlar
31.986
Tepki
150.698
Puan
113
Yaş
42
Konum
Bursa
Hamuru için;
  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 2 adet yumurta akı
  • 1 paket instant maya
  • 1 yemek kaşığı tuz
  • 2 yemek kaşığı toz şeker
  • 6,5-7 su bardağı un
Üzeri için

  • 2 adet yumurta sarısı
  • Kavrulmuş susam (isteğe bağlı)
  • Kaşar peynir rendelenmiş (mozeralla)
  • Çeri domates
  • Yeşil biber
  • Siyah zeytin
  • Yeşil zeytin
  • Sucuk( evde yoktu bn koymadım isteyen sosiste koyabilir)
Sos için

Ketçap veya domates püresi isteğe kalmış
Bn kış için hazırladığı sostan sürdüm içine kekik


  1. Öncelikle hamurumuzu yoğuralım. Bunun için uygun bir karıştırma kabına ılık süt, ılık su, sıvı yağ, yumurta akı, toz şeker ve tuzu ekleyerek çırpıcı ile karıştıralım
  2. Ardından unumuzu ve mayayı ilave ederek hamurumuzu yoğurmaya başlayalım.
  3. Yumuşak bir kıvam alan hamurumuzun üzerini streç ile kapatalım. Yağ sürebilirsiniz hamur yapışmaz streçe. Üzerine temiz bir bez örterek 1 saat kadar mayalanmaya bırakalım.
  4. Sürenin sonunda hamurumuzun üzerini açalım ve spatula ile biraz karıştırarak havasının çıkmasını sağlayalım.
  5. Her parçayı elimizde toparlayarak beze haline getirelim ve aralıklı olacak şekilde tepsiye dizelim.
  6. Biraz dinlendirebilirsiniz bu arada mayalanıyor
  7. Su bardağının tabanı ile bezelerin üzerine bastıralım ve çukur olmasını sağlayalım.
  8. Üzerine hazırladığımız domates sosundan sürelim
  9. Şekillendirme işlemi bittikten sonra çukurlara dilediğimiz malzemelerden koyalım ve 175°C fırında altı üstü kızarana kadar yaklaşık 25 dakika pişmeye bırakalım.
  10. Pişen ve ilk sıcağı çıkan mini pizzalarımız servise hazır. Afiyet olsun!
  11. Not! her fırın farklı oluyor fırnınıza göre takip edin


Ekli dosyayı görüntüle 48233Ekli dosyayı görüntüle 48234Ekli dosyayı görüntüle 48242Ekli dosyayı görüntüle 48240Ekli dosyayı görüntüle 48235Ekli dosyayı görüntüle 48235Ekli dosyayı görüntüle 48236Ekli dosyayı görüntüle 48237Ekli dosyayı görüntüle 48239
Ekli dosyayı görüntüle 48244Ekli dosyayı görüntüle 48243Ekli dosyayı görüntüle 48245
Tamam bana kahvaltıya kime gitme fikri çıktı ahaha
 

mügü

Daimi Üye
Katılım
26 Ocak 2018
Mesajlar
4.398
Tepki
11.684
Puan
113
Yaş
61
Hamuru için;
  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 2 adet yumurta akı
  • 1 paket instant maya
  • 1 yemek kaşığı tuz
  • 2 yemek kaşığı toz şeker
  • 6,5-7 su bardağı un
Üzeri için

  • 2 adet yumurta sarısı
  • Kavrulmuş susam (isteğe bağlı)
  • Kaşar peynir rendelenmiş (mozeralla)
  • Çeri domates
  • Yeşil biber
  • Siyah zeytin
  • Yeşil zeytin
  • Sucuk( evde yoktu bn koymadım isteyen sosiste koyabilir)
Sos için

Ketçap veya domates püresi isteğe kalmış
Bn kış için hazırladığı sostan sürdüm içine kekik


  1. Öncelikle hamurumuzu yoğuralım. Bunun için uygun bir karıştırma kabına ılık süt, ılık su, sıvı yağ, yumurta akı, toz şeker ve tuzu ekleyerek çırpıcı ile karıştıralım
  2. Ardından unumuzu ve mayayı ilave ederek hamurumuzu yoğurmaya başlayalım.
  3. Yumuşak bir kıvam alan hamurumuzun üzerini streç ile kapatalım. Yağ sürebilirsiniz hamur yapışmaz streçe. Üzerine temiz bir bez örterek 1 saat kadar mayalanmaya bırakalım.
  4. Sürenin sonunda hamurumuzun üzerini açalım ve spatula ile biraz karıştırarak havasının çıkmasını sağlayalım.
  5. Her parçayı elimizde toparlayarak beze haline getirelim ve aralıklı olacak şekilde tepsiye dizelim.
  6. Biraz dinlendirebilirsiniz bu arada mayalanıyor
  7. Su bardağının tabanı ile bezelerin üzerine bastıralım ve çukur olmasını sağlayalım.
  8. Üzerine hazırladığımız domates sosundan sürelim
  9. Şekillendirme işlemi bittikten sonra çukurlara dilediğimiz malzemelerden koyalım ve 175°C fırında altı üstü kızarana kadar yaklaşık 25 dakika pişmeye bırakalım.
  10. Pişen ve ilk sıcağı çıkan mini pizzalarımız servise hazır. Afiyet olsun!
  11. Not! her fırın farklı oluyor fırnınıza göre takip edin


Ekli dosyayı görüntüle 48233Ekli dosyayı görüntüle 48234Ekli dosyayı görüntüle 48242Ekli dosyayı görüntüle 48240Ekli dosyayı görüntüle 48235Ekli dosyayı görüntüle 48235Ekli dosyayı görüntüle 48236Ekli dosyayı görüntüle 48237Ekli dosyayı görüntüle 48239
Ekli dosyayı görüntüle 48244Ekli dosyayı görüntüle 48243Ekli dosyayı görüntüle 48245
Eline sağlık çok güzel olmuş
 

_ÇikiLata

Daimi Üye
Katılım
18 Aralık 2022
Mesajlar
5.044
Tepki
25.097
Puan
113
Konum
Türkiye
Hamuru için;
  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 2 adet yumurta akı
  • 1 paket instant maya
  • 1 yemek kaşığı tuz
  • 2 yemek kaşığı toz şeker
  • 6,5-7 su bardağı un
Üzeri için

  • 2 adet yumurta sarısı
  • Kavrulmuş susam (isteğe bağlı)
  • Kaşar peynir rendelenmiş (mozeralla)
  • Çeri domates
  • Yeşil biber
  • Siyah zeytin
  • Yeşil zeytin
  • Sucuk( evde yoktu bn koymadım isteyen sosiste koyabilir)
Sos için

Ketçap veya domates püresi isteğe kalmış
Bn kış için hazırladığı sostan sürdüm içine kekik


  1. Öncelikle hamurumuzu yoğuralım. Bunun için uygun bir karıştırma kabına ılık süt, ılık su, sıvı yağ, yumurta akı, toz şeker ve tuzu ekleyerek çırpıcı ile karıştıralım
  2. Ardından unumuzu ve mayayı ilave ederek hamurumuzu yoğurmaya başlayalım.
  3. Yumuşak bir kıvam alan hamurumuzun üzerini streç ile kapatalım. Yağ sürebilirsiniz hamur yapışmaz streçe. Üzerine temiz bir bez örterek 1 saat kadar mayalanmaya bırakalım.
  4. Sürenin sonunda hamurumuzun üzerini açalım ve spatula ile biraz karıştırarak havasının çıkmasını sağlayalım.
  5. Her parçayı elimizde toparlayarak beze haline getirelim ve aralıklı olacak şekilde tepsiye dizelim.
  6. Biraz dinlendirebilirsiniz bu arada mayalanıyor
  7. Su bardağının tabanı ile bezelerin üzerine bastıralım ve çukur olmasını sağlayalım.
  8. Üzerine hazırladığımız domates sosundan sürelim
  9. Şekillendirme işlemi bittikten sonra çukurlara dilediğimiz malzemelerden koyalım ve 175°C fırında altı üstü kızarana kadar yaklaşık 25 dakika pişmeye bırakalım.
  10. Pişen ve ilk sıcağı çıkan mini pizzalarımız servise hazır. Afiyet olsun!
  11. Not! her fırın farklı oluyor fırnınıza göre takip edin


Ekli dosyayı görüntüle 48233Ekli dosyayı görüntüle 48234Ekli dosyayı görüntüle 48242Ekli dosyayı görüntüle 48240Ekli dosyayı görüntüle 48235Ekli dosyayı görüntüle 48235Ekli dosyayı görüntüle 48236Ekli dosyayı görüntüle 48237Ekli dosyayı görüntüle 48239
Ekli dosyayı görüntüle 48244Ekli dosyayı görüntüle 48243Ekli dosyayı görüntüle 48245
Eline sağlık canım cokzel görünüyorlar ❤️
 

bitter_im

Kılıç Arslan
Mod + Site Yazarı
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
71.485
Tepki
75.234
Puan
113
Yaş
34
Konum
kocaeli
Ben pişmiş atıyorum buzluğa sıcaklığı çıkınca buzluğa at yiyeceğiniz zaman çıkar sanki taze yapmış gibi kalıyor ben hep öyle yaparım hatta geçen buzlukta vardı çıkardım eşim yedi taze mi yaptın dedi
Taze yaptım ahh cok yoruldum kollarım kalkmıyor sofrayıda sen topla deseydin haahhaha
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst