Miniğinizin diş bakımı

gülbin

Daimi Üye
Katılım
19 Kasım 2008
Mesajlar
1.692
Tepki
2.180
Puan
113
Yaş
40
Konum
istanbul
Çocuklarda diş sağlığı önem verilmesi gereken konuların başında geliyor.

Süt dişlerinin bakımı sağlık için olduğu kadar, ileriki yaşlardaki diş bakım disiplin için de önem taşıyor. Anadolu Sağlık Merkezi'nden Diş Hekimi Gülbin Kayalıbay, inci dişlerinin sağlığını açıklıyor.

İlk olarak çocuğunuz, süt dişleri çıktığı günden itibaren fırçalamaya başlasın. Altı ayda bir diş hekimine kontrole götürün. Hatta bu dönemde çocuğunuzu şeker ve çikolatadan mümkün olduğu kadar uzak tutmanızda yarar var.

Genelde çocuklarda süt dişleri 6 aylıkken çıkar ve 3 yaşına kadar tüm dişler tamamlanmış olur. 3 ve 6 yaş arasında ise sadece ağızda süt dişleri bulunduğu için çocuğunuzun dişlerinin iyi fırçalanması gerekir. Fırçalama için en iyi zaman, sabah kahvaltıdan ve akşam yemekten hemen sonradır. Fırçaya pirinç tanesi büyüklüğünde çocuk diş macunu koyun ve su ile ıslatmadan dişlerini fırçalatın.

Süt dişleri çürüdüğünde dişleri nasıl olsa değişecek deyip beklemeniz doğru değil. Süt dişlerinde çürük çok hızlı ilerler ve diş bir gecede canlı halden cansız hale geçebilir. Çocuğunuzun dişeti yapısının bozulmasını istemiyorsanız diş fırçalamayı alışkanlık haline getirin.
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst