incitanemtuana
Daimi Üye
internetten görüp denedigim bir tarif
cok pratik
ama cokta lezziz
denemenizi tavsiye ederim canlarim
malzemeler:
10 yaprak milföy hamuru
1 bardak süt
2,5 yemek kasigi irmik
yarim bardak kadar findik yada fistik ici
3 bardak su
3 bardak seker
bir miktar tereyagi
hazirlanisi:
önce serbeti hazirlayip sogutmak gerekli,koyu kivamli bir serbet olucak
milföyleri dolaptan cikartip acilmalarini bekleyin
bu sirada süt ve irmikten olusan kaymagi pisirin onuda bir kösede ilinmasi icin birakin
milföy hamurlari cözüldükten sonra 4 e kesilir ve herbirine biraz kaymak üstlerine de birazcik findik koyulup kapatilir...(ben ücgen formda kapatiyorum ayni pastaneden alinmis hazir söybiyet gibi oluyo)
hepsi tepsiye dizildikten sonra üstlerine tereyagi eritilip üstlerine dökülür ve 180 derecelik firinda alti üstü iyice kizarana kadar pisirilir..
firindan cikan sicak hamurlari 3 dakika beklettikten sonra soguk serbet dökülür
1 gece buzdolabinda dinlenirse tadi cok daha güzel oluyo
AFIYET OLSUN
cok pratik
ama cokta lezziz
denemenizi tavsiye ederim canlarim
malzemeler:
10 yaprak milföy hamuru
1 bardak süt
2,5 yemek kasigi irmik
yarim bardak kadar findik yada fistik ici
3 bardak su
3 bardak seker
bir miktar tereyagi
hazirlanisi:
önce serbeti hazirlayip sogutmak gerekli,koyu kivamli bir serbet olucak
milföyleri dolaptan cikartip acilmalarini bekleyin
bu sirada süt ve irmikten olusan kaymagi pisirin onuda bir kösede ilinmasi icin birakin
milföy hamurlari cözüldükten sonra 4 e kesilir ve herbirine biraz kaymak üstlerine de birazcik findik koyulup kapatilir...(ben ücgen formda kapatiyorum ayni pastaneden alinmis hazir söybiyet gibi oluyo)
hepsi tepsiye dizildikten sonra üstlerine tereyagi eritilip üstlerine dökülür ve 180 derecelik firinda alti üstü iyice kizarana kadar pisirilir..
firindan cikan sicak hamurlari 3 dakika beklettikten sonra soguk serbet dökülür
1 gece buzdolabinda dinlenirse tadi cok daha güzel oluyo
AFIYET OLSUN