Milföyle kolay söbiyet tatlim

incitanemtuana

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
14.871
Tepki
28.175
Puan
113
Yaş
41
Konum
isvicre
internetten görüp denedigim bir tarif
cok pratik
ama cokta lezziz
denemenizi tavsiye ederim canlarim



malzemeler:
10 yaprak milföy hamuru

1 bardak süt

2,5 yemek kasigi irmik

yarim bardak kadar findik yada fistik ici

3 bardak su

3 bardak seker

bir miktar tereyagi


hazirlanisi:
önce serbeti hazirlayip sogutmak gerekli,koyu kivamli bir serbet olucak

milföyleri dolaptan cikartip acilmalarini bekleyin

bu sirada süt ve irmikten olusan kaymagi pisirin onuda bir kösede ilinmasi icin birakin

milföy hamurlari cözüldükten sonra 4 e kesilir ve herbirine biraz kaymak üstlerine de birazcik findik koyulup kapatilir...(ben ücgen formda kapatiyorum ayni pastaneden alinmis hazir söybiyet gibi oluyo)

hepsi tepsiye dizildikten sonra üstlerine tereyagi eritilip üstlerine dökülür ve 180 derecelik firinda alti üstü iyice kizarana kadar pisirilir..

firindan cikan sicak hamurlari 3 dakika beklettikten sonra soguk serbet dökülür

1 gece buzdolabinda dinlenirse tadi cok daha güzel oluyo



AFIYET OLSUN
 

güllerdiyari

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
2.132
Tepki
2.410
Puan
113
Yaş
50
Konum
isvicre
mmmhhhmmh nefisss gece gece üfff:catalbicak::catalbicak:
arkadaslar bunu siddetle tavsiye ederim gercekten nefis bir tat denenmis onaylanmistir-hmm
ellerine emeciklerine saglik bidenem:eek:
 

Arina

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
49.102
Tepki
50.485
Puan
113
Yaş
40
Konum
..
Canım ellerine sağlık. Gerçekten kolay ve pratik bir tatlı. Bu hafta deneyeyim bakalım vaktim olursa:)
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst