incitanemtuana
Daimi Üye
Malzemeler:
İstenildiği kadar taze patates
Tereyağı
Konserve mısır
Taze soğan
Salatalık turşusu
Limon suyu
Dereotu
Maydonoz
Taze nane yaprakları
Sumak
Tuz
Üzeri için mayonez, maydonoz
Kase için milföy hamuru, küçük cam ya da ısıya dayanıklı kaseler
Yapılışı:
Malzeme miktarı vermedim, isteyen damak tadına göre istediği şekilde hazırlayabilir. Kabukları soyulmuş patatesler, sıcakken çatal veya ezici yardımı ile ezilir. İçine tereyağı konur(2 tatlı kaşığı kadar koydum). İyice karıştırılıp ezilir, soğuması beklenir. Yeşillikler ince kıyılır, turşu minik minik doğranır, baharat ve diğer malzemeler arzu edilen miktarlarda eklenir. Hazırlanan karışım buzdolabında bekletilir.
Fırın 180 dereceye ısıtılır. Isıya dayanıklı küçük cam kaselerin dış ve arka kısımları yağlanır. Milföyler her bir kaseye giydirilir. Kenar fazlalıkları döner bıçakla kesilir. Isınmış fırında üzerine bir şey sürmeden pişirilir. Piştikten sonra soğumaları beklenir ve dikkatlice kaselerden ayırılır. Her bir milföy kasesine patatesli karışımdan konur. Üzerine bir sıkma torbasına doldurulan mayonez sıkılır. Maydonoz yaprakları ile süslenir. Salatayı milföyle yerken börek tadı, mayonez ile yerken de kumpir tadı alıyorsunuz, mutlaka mayonez ile yemenizi öneririm.
Afiyet Olsun!
ALINTI
İstenildiği kadar taze patates
Tereyağı
Konserve mısır
Taze soğan
Salatalık turşusu
Limon suyu
Dereotu
Maydonoz
Taze nane yaprakları
Sumak
Tuz
Üzeri için mayonez, maydonoz
Kase için milföy hamuru, küçük cam ya da ısıya dayanıklı kaseler
Yapılışı:
Malzeme miktarı vermedim, isteyen damak tadına göre istediği şekilde hazırlayabilir. Kabukları soyulmuş patatesler, sıcakken çatal veya ezici yardımı ile ezilir. İçine tereyağı konur(2 tatlı kaşığı kadar koydum). İyice karıştırılıp ezilir, soğuması beklenir. Yeşillikler ince kıyılır, turşu minik minik doğranır, baharat ve diğer malzemeler arzu edilen miktarlarda eklenir. Hazırlanan karışım buzdolabında bekletilir.
Fırın 180 dereceye ısıtılır. Isıya dayanıklı küçük cam kaselerin dış ve arka kısımları yağlanır. Milföyler her bir kaseye giydirilir. Kenar fazlalıkları döner bıçakla kesilir. Isınmış fırında üzerine bir şey sürmeden pişirilir. Piştikten sonra soğumaları beklenir ve dikkatlice kaselerden ayırılır. Her bir milföy kasesine patatesli karışımdan konur. Üzerine bir sıkma torbasına doldurulan mayonez sıkılır. Maydonoz yaprakları ile süslenir. Salatayı milföyle yerken börek tadı, mayonez ile yerken de kumpir tadı alıyorsunuz, mutlaka mayonez ile yemenizi öneririm.
Afiyet Olsun!
Ziyaretçiler için gizlenmiş link,görmek için
Giriş yap veya üye ol.
Ziyaretçiler için gizlenmiş link,görmek için
Giriş yap veya üye ol.
Ziyaretçiler için gizlenmiş link,görmek için
Giriş yap veya üye ol.
ALINTI