Milföy Kapakli Orman Kebabi-Resimli

incitanemtuana

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
14.871
Tepki
28.175
Puan
113
Yaş
41
Konum
isvicre
MALZEMELER:

-350 gr kuşbaşı et
-1 orta boy kuru soğan
-3 adet yeşil sivribiber
-1 orta boy havuç
-2 orta boy patates
-200 gr bezelye
-2 çorba kaşığı zeytinyağ
-Tuz, karabiber, kekik

Kapaklar İçin


-4 adet milföy hamuru
-2 adet yumurta sarısı

YAPILIŞI:



Öncelikle etler bir tencerede suyunu çekinceye kadar kavrulur. Daha sonra kuru soğan ve biberler doğranır. Yağ ilavesi ile hepsi beraber biraz daha kavrulur. Havuç ve patataesler kuşbaşı iriliğinde doğranır ve bezelyelerle beraber etli karışıma ilave edilir. Tuz, karabiber ve kekik ilave edilir. Üzerini iki parmak aşacak kadar sıcak su eklenir ve ağır ateşte sebzeler yumuşayıncaya kadar pişirilir.

Pişirilen karışım, fırına dayanıklı 4 kaba paylaştırılır. (Paylaştırılan karışımın çok sulu olmamasına özen gösterilir.)

Milföy hamurları üstüste konulup 2-3 mm kalınlığında açılır. Her birinden kullanılacak fırın kabının büyüklüğüne göre 4 adet yuvarlak elde edilir. Yumurta sarısı çırpılarak hamurların kenarına sürülür. Yumurtalı yüzeyleri altta kalacak şekilde hamurlar fırın kaplarının üstlerine kapatılır. Kenarları iyice bastırılarak kaba yapışması ve açılmaması sağlanır. Hamurların üzeri bıçakla istenen şekilde çizildikten sonra yumurta sarısı sürülür ve önceden ısıtılımış fırında hamurlar altın sarısı renk alıncaya kadar pişirilir. Fırından çıkartılıp sıcak halde servis yapılır.



AFİYET OLSUN

ALINTI

milf%C3%B6y+ikili.jpg
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst