Milföy Hamurundan Kolay Baklava-Resimli

incitanemtuana

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
14.871
Tepki
28.175
Puan
113
Yaş
41
Konum
isvicre
kolay-baklava-milfoy-hamurundan.jpg


Malzemeler :
Kare borcam için: 8 yaprak milföy hamuru
Yarım çay bardağı fındık
Yarım çay bardağı ceviz
Yarım çay bardağı fıstık veya badem
3 yumurta
Yarım paket margarin
Şerbeti İçin:
3 su bardağı su
3 su bardağı şeker
yarım limon
Yapılışı :
İç malzemesi için, 2 yumurtayı çırpın. Fındık, fıstık, cevizi içine karıştırın. Daha sonra 4 tane milföy hamurunu birbiri ile kenarlarından birleştirip merdane ile fazla bastırmadan kare şeklinde açın. Yapışmaması için un kullanabilirsiniz. Büyük boy kare borcam tepsinin tabanını yağlayıp, açtığınız hamuru borcamın tabanına yerleştirin. Eğer büyük gelmişse kenarlarını kesip üzerine yerleştirin. İç malzemesini koyun. Kalan 4 milföy hamurunu da aynı şekilde merdane ile açıp üzerine yerleştirin. Hamuru istediğiniz şekilde kesip, üzerine yumurta sürün. Margarini eritip kızgın olarak üzerine dökün. Tabiki her tarafına yayılacak şekilde. 180 derece fırında kızarana dek pişirin.
Şerbetini kaynatın. Ocaktan indirmeden 1-2 dakika önce limon sıkın, soğumaya bırıkın. İkisi de ılık olacak şekilde şerbeti baklavanın üzerine dökün. Dondurma ile servis yapabilirsiniz.

alinti
 

Kristen Stewart

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
47.857
Tepki
49.341
Puan
113
Yaş
39
Konum
Çıkmaz Sokak
cidden ya o kadar uğraşmaya ne gerek var

milföy hamburuda kıyır kıyır olmuyomu

alın size baklava

ilk fırsatta denicem bi şerbetli tatlı hastası olarak incim

sağol bitanem:eek:
 
OP
incitanemtuana

incitanemtuana

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
14.871
Tepki
28.175
Puan
113
Yaş
41
Konum
isvicre
ben milföy hamurundan baklava yapmadim
fakat söbiyet tatlisi yaptim
ve bayildik
kim yediyse ayni sekilde tam puan aldim herkezden
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst