Mikro cerrahi erkekte kısırlığa çare oluyor

k.a.y.r.a.

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
3.284
Tepki
3.917
Puan
113
Konum
mutluluğun tam yanında :D
Kısırlık her iki taraf içinde çok zor bir durum çiftleri bunalıma ve umutsuzluğa iten bu olay özellikle erkekteyse bu daha da zor bir hale dönüşüyor
Toplumumuz da sizlerinde bildiği gibi erkek cinselliğine ayrı bir önem veriliyor eğer erkeğin çocuğu olmuyorsa bu erkek ve ailesi içinde utanç duyulacak bir hale dönüşüyor

Günümüzde ilerleyen tıpla birlikte kısır erkeklere uygulanan bir yöntem daha tıp dünyasında yerini aldı
mikro cerrahi denilen bu yöntem hakkında detaylı bilgiler:

Erkeklerde kısırlığa yol açabilen varikosel, artık tüp bebek yönteminden çok daha kolay, kalıcı ve ucuz bir yöntem olan mikro cerrahi sayesinde başarı ile tedavi edilebiliyor.

Hızla gelişen mikro cerrahi sayesinde erkeklerde kısırlık sorununa çözüm bulunabiliyor. Bu yöntemle yüzde 90 oranında başarı sağlanabiliyor. Erkeklerin testis damarlarında sık görülen ve kısırlığa neden olan varisler, özel bir mikro cerrahi ameliyat ile düzeltilebiliyor.

Günümüzde mikro cerrahi ameliyatlar ile tedavisi mümkün olan erkek kısırlığı ve bu alandaki gelişmeler, 29 Kasım’da İstanbul Tıp Fakültesi (Çapa) Üroloji Kliniği’nde yapılacak bir toplantıda tartışılacak.

Erkek kısırlığının en sık rastlanan nedeni varikoselin tüm yönleri ile ele alınacağı ve mikrocerrahi tekniklerine yönelik video gösterimlerinin yapılacağı toplantıya katılım ücretsiz.

Yüzde 90 başarı

İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi Üroloji Anabilim Dalı, Androloji Bölümü Öğretim Görevlisi Doç. Dr. Teoman Cem Kadıoğlu, erkek kısırlığında tek çarenin tüp bebek olmadığını, yeni gelişen mikro cerrahi ve endoskopi gibi teknikler ile sorunun çok daha kolay, kalıcı ve ucuz olarak çözümlenebildiğini belirtti.
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst