Meze Tarifleri
Özel akşam yemekleriniz için birbirinden güzel meze tarifleri Yüksek Topuklar’ da! Her biri denenmiş ve tadı beğenilmiş meze tarifleriyle lezzetli sofralar hazırlayabilirsiniz.
Babagannuş Tarifi
Közlenmiş patlıcan, biber ve tahinin uyumlu tadı Babagannuş tarifinde buluşuyor.
Malzemeler,
* 3 adet bostan patlıcanı
* 4 diş sarımsak (ezilmiş)
* 1 su bardağı süzme yoğurt
* 1 adet limonun suyu
* 4 yemek kaşığı tahin
* Üzeri için kırmızı pul biber
* Damak tadınıza göre tuz
Hazırlanışı,
1. Patlıcanları közledikten sonra kabuklarını soyun.
2. Orta büyüklükte doğrayıp derin bir kâseye alın.
3. Üzerine limon suyu sıkın.
4. Ayrı bir kâsede yoğurt, tahin, sarımsak ve tuzu karıştırın.
5. Yoğurtlu karışımı patlıcanın üzerine ekleyip hafifçe karıştırın.
6. Servis yaparken üzerine kırmızı pul biber serpin.
Pembe Sultan Mezesi
Pembe rengiyle göz zevkinize uygun hem pratik hem de lezzetli bir meze tarifi…
Malzemeler,
* 1 adet mor lahana
* 1 kâse yoğurt
* 2 yemek kaşığı mayonez
* 2 diş sarımsak
* Damak tadınıza göre tuz
Hazırlanışı,
1. Mor lahanayı rendeleyin.
2. Kabukları soyulmuş sarımsakları, yoğurt, mayonez ve mor lahanayı mutfak robotuna alın.
3. Rengi pembeleşene ve püre kıvamına gelene dek robotta çekin.
4. Siyah zeytinle servis yapabilirsiniz.
Afiyet olsun