Meyveli yoğurtlu dondurma
100 gram çilek
100 gram ahududu
100 gram yaban mersini
1 kilo süzme yoğurt
1/4 bardak süt
1 1/2 bardak granola
İsteğe göre bal
Hazırlanışı:
Çilek ve ahududuyu bir tavada karışım kıvam alana dek 10-12 dakika kadar çevirin. Ateşten alınca soğumasını bekleyin. Aynı işlemi yabanmersini için de yapın.
Büyük bir kasede yuğurt, bal ve sütü karıştırın. Karışım kıvamlı ancak akışkan olmalı.
Kalıba 1-2 kaşık yoğurtlu karışımdan, 1 kaşık granola ve 1 kaşık da meyveli karışımdan ekleyin. Kalıp dolana kadar tekrarlayın.
6 saat kadar buzlukta bekletin. Kalıplardan koaly çıkmasını sağlamak için kalıbı sıcak suya tutun.
Afiyet olsun