Meyveli Krem Karamel

Katılım
15 Şubat 2010
Mesajlar
78
Tepki
183
Puan
33
Yaş
44
Konum
İstanbul
Meyveli%20Krem%20Karamel.jpg

MALZEMELER

2 adet armut
2 adet muz
1 adet portakal
9 çorba kaşığı tozşeker
1 adet çubuk tarçın
4 çorba kaşığı su
4 adet yumurta

Süslemek için:
Kıyılmış badem (file badem)

HAZIRLANIŞI

Armut ve muzu dilimledikten sonra bir tencereye aktarın. Rendenin ince tarafı ile rendelediğiniz portakal kabuğunu ve sıktığınız portakal suyunu, 3 çorba kaşığı tozşekeri tencereye ilave edip çubuk tarçınla beraber 5 dakika karıştırarak pişirin. Çubuk tarçını tencereden alarak kalan malzemeyi soğumaya bırakın. Ayrı bir
kapta su ile 6 çorba kaşığı tozşekeri esmerleşene kadar karamelize edip fırına dayanıklı krem karamel kaplarına paylaştırın. Yumurtayı mikserle 5 dakika çırparak soğumuş olan meyve püresine ekleyin ve iyice karıştırdıktan sonra karamellerin üzerine bölüştürün. İçine bir miktar su koyduğunuz tepsiye karamel kaplarını
yerleştirerek 150 derece fırında 25- 30 dakika pişirin. Fırından çıkardığınız karamel kaplarını soğumaya bırakın.
Kenarlarını bıçak yardımı ile kalıptan ayırarak servis tabağına ters çevirin. Üzerini file bademle süsleyerek servis
yapın
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst