Meyve çekirdekleri

kanimca

Aktif Üye
Tepki
185
Yeryüzünün aldığı yağmur oranı 10 yıllık aralıklarda artar. bu sene dünyanın periyodik olarak en çok yağmur alan yıllarından biri olacak, bu nedenle yediğiniz kayısı, şeftali, kiraz, vişne, karpuz, kavun, erik vb. meyvelerin çekirdeklerini lütfen çöpe atmayın, hele çöp poşetlerine ASLA hapsetmeyin. Mümkünse herhangi bir yerde toprağın 10 cm altına gömün. Üzerine de bir bardak su dökün.

Gömme imkanınız yoksa bi poşette bu çekirdekleri biriktirip yanınıza alın ( yada arabanıza koyun) arsa, tarla, toprak yol kenarı, yamaç gibi toprağı gördüğünüz alanlara bu çekirdeklerinizi savurun, korkmayın bu çevre kirliliği değildir aksine çevre için yeni hayattır. Doğa hemen o yeni çekirdekleri kucaklar ve besler…

Yapacağınız en kötü hareket çekirdekleri poşetlere hapsetmektir ! Bunu yapmayın ve yaptırmayın.

Yapılan çalışmalarda doğaya başıboş atılan yada dikilen bu çekirdeklerin en az yarısının yeşerip ağaç veya bitki olduğu kanıtlanmış.
En büyük israflardan birisi meyve çekirdeklerinin çöpe atılması, ülkemiz adına küçümsenemeyecek büyük bir servet...
Daha yeşil bir ülke için, daha temiz hava için, toprak kaymasını önlemek ve yeni nesillerimize yeşil bir dünya bırakmak için hep birlikte elimizden geldiğince meyve çekirdeği gömelim, savuralım, fırlatalım…

Bu uygulama TEMA tarafından başlatıldı ve bilinçli toplum olarak bizlerin desteklerini bekliyor, Doğaya yardım etmek, gelecekte etrafımızı saracak beton ve gökdelenlerden alamayacağımız oksijeni karşılamak için bile bu çekirdeklerden çıkacak ağaçlara ihtiyacımız olacaktır.

Poşete koymadığınız her çekirdek için şimdiden teşekkürler.

zeh

Daimi Üye
Tepki
692
evde bu çekirdekleri ben saksıya dikiyorum ,keçibonuzu ,hurma,avakoda gibi diktim ,çıktılar denemenizi öneririm kızlar.

-Gizem-

Daimi Üye
Tepki
561
Meyve yiyebilsem keşke çekirdeklerini de atmam. Erik olabilir ama ara sıra tüketiyorum. Çok güzel bir bilgi. Keşke herkes duyarlı olsa bu gibi konularda. Teşekkürler kanimca :utan:

felisity

Daimi Üye
Tepki
1.778
o kadar güzel bişeyki bunu yapabilmek,insan kendini huzurlu doğaya faydalı hissediyor gerçekten.çokmeyve yiyoruz neden çöpe atıyoruzkitoprak onu elbette kabul edecektir. etmesede kendimizi rahat hissederiz en azından. faydalı olmak güzel bişey.

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar