Sivasin gülü
Daimi Üye
- Katılım
- 23 Ekim 2010
- Mesajlar
- 814
- Tepki
- 860
- Puan
- 93
Mercimekli helle çorbası
Yarım su bardağından daha az yeşil mercimek,
2 yemek kaşığı tereyağı, yarım su bardağı un, 1 litre su veya et suyu,
tuz, karabiber
Yapılışı:
Mercimeği yıkayıp üzerini geçecek kadar su ilavesiyle yumuşayana kadar haşlayın.
Arada su az gelirse ilave edin. Haşladıktan sonra suyunu süzün.
Bir tencerede yağı eritin. Unu ilave edip hafifçe kavurun.
Kavrulan una suyu, mercimeği ve tuzu ekleyip karıştırarak kaynamaya bırakın.
Çorbanızın üzerine
kavrulmuş hamur topakları da serpmek isterseniz 2 yemek kaşığı yağda
hafifçe kahverengileşene kadar kavurduğunuz unu elinizle ıslatıp karıştırın.
Oluşan topakları tabaklardaki çorbaların üzerine serpin.
Sivas yöresine ait bir corba diye biliyorum.
Ziyaretçiler için gizlenmiş link,görmek için
Giriş yap veya üye ol.
Yarım su bardağından daha az yeşil mercimek,
2 yemek kaşığı tereyağı, yarım su bardağı un, 1 litre su veya et suyu,
tuz, karabiber
Yapılışı:
Mercimeği yıkayıp üzerini geçecek kadar su ilavesiyle yumuşayana kadar haşlayın.
Arada su az gelirse ilave edin. Haşladıktan sonra suyunu süzün.
Bir tencerede yağı eritin. Unu ilave edip hafifçe kavurun.
Kavrulan una suyu, mercimeği ve tuzu ekleyip karıştırarak kaynamaya bırakın.
Çorbanızın üzerine
kavrulmuş hamur topakları da serpmek isterseniz 2 yemek kaşığı yağda
hafifçe kahverengileşene kadar kavurduğunuz unu elinizle ıslatıp karıştırın.
Oluşan topakları tabaklardaki çorbaların üzerine serpin.
Sivas yöresine ait bir corba diye biliyorum.
