Menemen

okypete

Daimi Üye
Katılım
2 Ekim 2010
Mesajlar
16.867
Tepki
19.396
Puan
113
Konum
antalya
https://fbcdn-sphotos-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash4/307836_255534717814380_155719914462528_827405_192647936_n.jpg
MENEMEN
MALZEMELER:
Domates
Biber
tuz
zeytinyağı
YAPILIŞI:
Domates ve biberlerimizi güzelce yıkayalım. Domateslerin kabuklarını soyalım ve çekirdek yataklarını çıkaralım. Biraz irice küpler halinde doğrayalım. Biberlerimizide halka halka doğrayalım. Geniş bir tencereye yeteri kadar zeytinyağı koyalım ve biberlerimizi 1-2 dakika kavuralım. Domateslerimizi ekleyelim ve pişmeye bırakalım. Kaynarken oluşan köpükleri alalım. Tuzunu ekleyelim. ve domatesler çok yumuşamadan ocağın altını kapatalım. Sıcakken temiz ve kuru cam kavanozlara ağzına kadar doldurmadan paylaştıralım. Kavanozların kapaklarını sıkıca kapatalım ve kavanozları ters çevirerek 1 gece bekletelim. Daha sonra çok güneş almayan serin bir yerde muhafaza edelim.Kavanozlarda yapmak istemezseniz soğuduktan spnra buzdolabı poşetlerine paylaştırıp, difrize koyabilirsin
ALINTIDIR
 

ZiLeY

Daimi Üye
Katılım
4 Nisan 2011
Mesajlar
2.026
Tepki
1.845
Puan
113
Yaş
36
Konum
EsK
inşallah bu kışa herseyden yapıcam kısın ne yemek yapsam derdinden bıktım yaaaa
 
Katılım
5 Nisan 2012
Mesajlar
51
Tepki
70
Puan
18
Konum
istanbul
annemle her sene kışa hazırlık yaparız. menemen ve domates sosu yaparız kavanozlarca. Bu yaz yine yaptık. Ama bu sefer çok yorulmadık. Çünkü komşumuzun tavsiyesini dinledik. klasik rende yerine doğrayıcı kullandık. 60 kilo domatesi birkaç saatte hallettik. hızlı ve pratik. sırada konserveler var.
 

felisity

Daimi Üye
Katılım
17 Şubat 2011
Mesajlar
1.551
Tepki
1.778
Puan
113
Konum
ADANA
annemle her sene kışa hazırlık yaparız. menemen ve domates sosu yaparız kavanozlarca. Bu yaz yine yaptık. Ama bu sefer çok yorulmadık. Çünkü komşumuzun tavsiyesini dinledik. klasik rende yerine doğrayıcı kullandık. 60 kilo domatesi birkaç saatte hallettik. hızlı ve pratik. sırada konserveler var.

ben rendelendiğini bilmiyodum :kahkaha: ben hep doğrayıcıda yapıyorum hiç rende kullanmadım ama menemenlik yapmıyorum direk yemeklik domates yapıyorum. valla şu pratik fikirler ve difriz olmasa napardık bilmiyorum
 
Katılım
5 Nisan 2012
Mesajlar
51
Tepki
70
Puan
18
Konum
istanbul
sorma valla annem önceleri kabuklarını soyup rendeliyordu üstelik. eziyet kesinlikle. doğrayıcıyı komşumuz söyleyince rahata erdik. biraz geç keşfettik :)
 

-sumeyye

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
5.598
Tepki
4.992
Puan
113
Yaş
45
Konum
İstanbul
-hmm emeğine sağlık geçen yıl yapmıştım çoooooooook güzel oluyor bu yılda yapacağım İNŞALLAH RABBİM nasip ederse
 

nk83

Admin + Sitenin Hikaye Yazarı
Admin
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.280
Tepki
83.515
Puan
113
Konum
İstanbul
Bizde menemen fazla yenmiyor o yüzden yapmıyoruz ama çok pratik bir yöntem :findikim:
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst