Meme Sarkması

leyla

Daimi Üye
Katılım
13 Temmuz 2008
Mesajlar
972
Tepki
1.292
Puan
93
Konum
izmir
Meme sarkması

Memeler, kadın hormonu olan östrojenin seviyesindeki değişimin etkisiyle ergenlik süresinden büyüme çağı, doğum ve menopoza doğru kesinlikle değişiklik gösterirler.

Birçok genç kız için memeler 9–11 yaşlarında gelişmeye başlar, fakat bu gelişme daha geç ya da daha erken de gerçekleşebilir. Memelerin farklı oranlarda gelişmesi alışılmadık bie durum değildir. Meme yumruları göğüsler gelişirken meydana gelebilir. Bunlar daima tehlikesizdir ve genellikle herhangi bir tedavi gerektirmez.

Memeler gelişir gelişmez, değişiklikler her ay aybaşı döngüsü ile kendini gösterir (periyodik meme değişimleri). Bir aybaşından hemen önce, memeleriniz büyüyebilir, hassaslaşabilir yada biraz yumru oluşmuş hissi verebilir. Aybaşından sonra, bu yumrular biraz belirginleşebilir yada tamamen kaybolabilir. Bazı bayanlar aynı zamanda aybaşına bağlı olarak meme ağrısı da yaşayabilirler (periyodik meme ağrısı).

Hamilelik süresince süt üreten hücrelerin sayısındaki artış sebebiyle memeler daha da büyür. Meme uçları koyulaşır ve doğumdan sonra da bu koyuluk sürebilir.

Menopozda da yumru oluşumu gözlenebilir. Bunlar sıklıkla meme torbasının dışına çıkarlar (iyi huylu sıvı dolu keseler).

Meme dokusu aynı zamanda yaşla beraber değişikliğe uğrar. Sıkılığını kaybetmeye başlar ve süt üreten doku memelerin sarkmasına neden olan yağ dokusu ile yer değiştirir. Östrojen seviyesi düştüğünde bu menopozdan sonra fark edilebilir. Daha da yaşlandığınızda, memelerinizin ölçüsü de değişebilir. Eğer HRT (hormon replasman tedavisi) alırsanız memeleriniz sıkılaşabilir ve bazen biraz duyarlılaşabilir.
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst