maviboncuk
Daimi Üye
https://www.hanimefendi.com/hamur-isi/50497-pisi.html
deniz kızına çok teşekkrler tarif için
ben biraz ince yapmışım ama
ys:

Malzemeler
Un (Belli bir ölçüsü yok,göz kararı koydum)
Maya( Ben kuru maya kullandım )
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı şeker
4 bardak ılık su
1 yemek kaşığı sıvı yağ
Bildiğiniz gibi mayayı ılık suda şekerle eritiyoruz,sonra derin bir kaba tuz,sıvı yağ koyup mayayı döküyoruz üzerine de azar azar un ekleyip ele çok yapışmayacak bir hamur elde ediyoruz.Sonra mayalanması için bekletiyoruz hamuru.(İsterseniz düşük dereceli fırında hemen kabarmasını sağlauabilrisiniz ben çok açtım öyle yaptım)
Hamur kabardıktan sonra şöyle biraz karıştırıp istediğimiz büyüklükte parçalar kopartıp elimizde şekiller veriyoruz.Elimizi yağlarsak daha kolay oluyor tabi.
Sonra da kızgın yağa atıp pembiş pembiş olana dek arkalı önlü kızartıp hemen yiyioruz
Buyurmaz mıısnız hanımlar
deniz kızına çok teşekkrler tarif için
ben biraz ince yapmışım ama
Malzemeler
Un (Belli bir ölçüsü yok,göz kararı koydum)
Maya( Ben kuru maya kullandım )
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı şeker
4 bardak ılık su
1 yemek kaşığı sıvı yağ
Bildiğiniz gibi mayayı ılık suda şekerle eritiyoruz,sonra derin bir kaba tuz,sıvı yağ koyup mayayı döküyoruz üzerine de azar azar un ekleyip ele çok yapışmayacak bir hamur elde ediyoruz.Sonra mayalanması için bekletiyoruz hamuru.(İsterseniz düşük dereceli fırında hemen kabarmasını sağlauabilrisiniz ben çok açtım öyle yaptım)
Hamur kabardıktan sonra şöyle biraz karıştırıp istediğimiz büyüklükte parçalar kopartıp elimizde şekiller veriyoruz.Elimizi yağlarsak daha kolay oluyor tabi.
Sonra da kızgın yağa atıp pembiş pembiş olana dek arkalı önlü kızartıp hemen yiyioruz
Buyurmaz mıısnız hanımlar