maviboncuk
Daimi Üye
Ziyaretçiler için gizlenmiş link,görmek için
Giriş yap veya üye ol.
Malzemeler
2 su bardağı pirinç
2 çorba kaşığı tere yağ(isteğe göre miktarı azaltıp çoğaltabilirsiniz)
Yarım çay bardağı sıvıyağ
Su,tuz
Yapılışı
Pirinci berrak suyu gelene kadar güzelce yıkayıp 1 tatlı kaşığı tuz atılmış ılık suda yarım saat kadar bekletin.Bekleme süresi asla 1 saati geçmemeli iyi bir pilav için.
Bekleyen pirinci süzüp tekrar sudan geçirip yine süzelim.
Kalın tabanlı bir tencereye tere yağı ve sıvı yağı ekleyelim.
Her pilava mutlaka yarım çay bardağı sıvıyağ ekleyin.Pilavınız daha parlak olacaktır.
Ziyaretçiler için gizlenmiş link,görmek için
Giriş yap veya üye ol.
Pirinci de ekleyip kavuralım.Pirincin kavrulduğunu anlamak için kaşıkla pirinç alıp tencerenin iç kenarına atalım.Çıt sesi geliyorsa kavrulmuş demektir.
3 su bardağı sıcak suyunu ve tuzunu ilave edip kısık ateşte pişirin.Kağıt havlu koyup kapakla tencere arasına 10-15dk demlendirip servis yapın.
Ziyaretçiler için gizlenmiş link,görmek için
Giriş yap veya üye ol.