Maviboncuktan pilav

maviboncuk

Daimi Üye
Katılım
3 Ağustos 2010
Mesajlar
25.638
Tepki
16.859
Puan
113
Yaş
34
Konum
bitanemin kalbinden


Malzemeler



2 su bardağı pirinç

2 çorba kaşığı tere yağ(isteğe göre miktarı azaltıp çoğaltabilirsiniz)

Yarım çay bardağı sıvıyağ

Su,tuz

Yapılışı

Pirinci berrak suyu gelene kadar güzelce yıkayıp 1 tatlı kaşığı tuz atılmış ılık suda yarım saat kadar bekletin.Bekleme süresi asla 1 saati geçmemeli iyi bir pilav için.

Bekleyen pirinci süzüp tekrar sudan geçirip yine süzelim.

Kalın tabanlı bir tencereye tere yağı ve sıvı yağı ekleyelim.

Her pilava mutlaka yarım çay bardağı sıvıyağ ekleyin.Pilavınız daha parlak olacaktır.





Pirinci de ekleyip kavuralım.Pirincin kavrulduğunu anlamak için kaşıkla pirinç alıp tencerenin iç kenarına atalım.Çıt sesi geliyorsa kavrulmuş demektir.

3 su bardağı sıcak suyunu ve tuzunu ilave edip kısık ateşte pişirin.Kağıt havlu koyup kapakla tencere arasına 10-15dk demlendirip servis yapın.



 

nk83

Admin + Sitenin Hikaye Yazarı
Admin
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.291
Tepki
83.528
Puan
113
Konum
İstanbul
Ellerine sağlık canikom :cee
Pilav yapan her yemeği güzel yapar derler tadı nasıldı karamelim :cikolata:
 
M

madesam

Misafir
eline sağlık boncuk

ben pilava mutlaka limon sıkar iki de kesme şeker atarım benim pilavımı da çok beğenirler sölemesi ayıp=))
 

Lilav

Daimi Üye
Katılım
28 Haziran 2010
Mesajlar
22.427
Tepki
21.987
Puan
113
Yaş
41
Konum
Almanya
boncugum bulyon yada tavuk suyu neden kullanmadin canim-ayse
görüntüsü süper canim seni alan yasadi ben evlendikten 6 ay sonra anca tutturmustum pilavin suyunu:kahkaha:
 
OP
maviboncuk

maviboncuk

Daimi Üye
Katılım
3 Ağustos 2010
Mesajlar
25.638
Tepki
16.859
Puan
113
Yaş
34
Konum
bitanemin kalbinden
ben 5inci sınıf bitti öyle başladım yemek yapmaya pilav makarna öğrendim ilk
normelde bulyon sevmiyorum canım ağır geliyo :lilav:
 

melek_yüzlüm

Daimi Üye
Katılım
6 Aralık 2009
Mesajlar
2.437
Tepki
2.195
Puan
113
Yaş
39
Konum
kayseri
canım ellerine sağlık çok nefis görünüyor.bende limon sıkarım.birde tereyağnı pirinç kavrulurken koyarım pilavın beyaz olması için.pirincide 2 saat bekletiyorum sıcak suda çok güzel oluyor.hem bembeyaz hem tane tane....
 

melek_yüzlüm

Daimi Üye
Katılım
6 Aralık 2009
Mesajlar
2.437
Tepki
2.195
Puan
113
Yaş
39
Konum
kayseri
kızlar bulyon kullanmamaya çalışalım nolur.zaten pilavda tereyağ olunca bulyon aranmıyo.nefret ediyorum bulyondan kimbilir ne var içinde:zonk:eek:nun yerine tavuk suyunu buzkaplarına koyup azar azar kullanmak hem sağlıklı hem daha güzel.ben öle yapyorum.sizede öneririm tabi gerisi size kalmış arkadaşlar..:sirin::sirin:
 

flamingo

Daimi Üye
Katılım
25 Şubat 2009
Mesajlar
7.864
Tepki
6.630
Puan
113
Konum
-
kızlar bulyon kullanmamaya çalışalım nolur.zaten pilavda tereyağ olunca bulyon aranmıyo.nefret ediyorum bulyondan kimbilir ne var içinde:zonk:eek:nun yerine tavuk suyunu buzkaplarına koyup azar azar kullanmak hem sağlıklı hem daha güzel.ben öle yapyorum.sizede öneririm tabi gerisi size kalmış arkadaşlar..:sirin::sirin:

aslında bulyonun içinde katkı maddesi var ama pilavın tadını güzel yaptığı için kullanıyorum,tereyağsız pilav düşünemem onuda kullanıyorum..neyse bundan sonra bulyon kullanmıyayım
 

melek_yüzlüm

Daimi Üye
Katılım
6 Aralık 2009
Mesajlar
2.437
Tepki
2.195
Puan
113
Yaş
39
Konum
kayseri
aslında bulyonun içinde katkı maddesi var ama pilavın tadını güzel yaptığı için kullanıyorum,tereyağsız pilav düşünemem onuda kullanıyorum..neyse bundan sonra bulyon kullanmıyayım

canım inan bi bi bilsen bulyonda neler olduğunu direk çöpe atarsın.oruç oruç söylemeyeyim.bak en azından kendinize yaptığın pilava kullanma tadı yine güzel oluyor inan dene bi.istersen misfirin falan olurda yaparsan o zaman kullan için rahat edicekse.:panter:
 
OP
maviboncuk

maviboncuk

Daimi Üye
Katılım
3 Ağustos 2010
Mesajlar
25.638
Tepki
16.859
Puan
113
Yaş
34
Konum
bitanemin kalbinden
kızlar bulyon kullanmamaya çalışalım nolur.zaten pilavda tereyağ olunca bulyon aranmıyo.nefret ediyorum bulyondan kimbilir ne var içinde:zonk:eek:nun yerine tavuk suyunu buzkaplarına koyup azar azar kullanmak hem sağlıklı hem daha güzel.ben öle yapyorum.sizede öneririm tabi gerisi size kalmış arkadaşlar..:sirin::sirin:

ben kullanmıyorum sevmiyorumda onun yerine et suyu tavuk suyu daha iyi
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst