Maviboncuktan mantım

maviboncuk

Daimi Üye
Tepki
16.859
HAMURU İÇİN:
3-4 su bardağı un
4 yumurta
1 çay bardağı su
Tuz

HARCI İÇİN:

2 soğan
400 gr koyun kıyması (iki kere çekilmiş)
Tuz,
karabiber

ÜZERİNE:

4 çorba kaşığı tereyağı
Sarımsaklı süzme yoğurt
nane,
pul biber
Mantı Tarifi

2 bardak unu yoğurma kabına eleyin, ortasını havuz biçiminde açın. Yumurta, su ve tuz katıp parmak uçlarınızla yoğurmaya başlayın. Gerekirse un ilave ederek, sert kıvamlı bir hamur elde edene kadar, uzun uzun yoğurun. Bezelere bölün. Üzerini temiz bir nemli bezle örterek 15-20 dakika dinlendirin. Bu sırada harcını hazırlayın. Soğanı incecik kıyın veya rendeleyin. Kıyma, tuz, karabiber ile birlikte yoğurun.
Bu sırada dinlenmiş olan hamuru, üzerine un serperek oklava yardımıyla 2 milim inceliğinde açın. 2-3 santim eninde karelere bölün, ortasına nohut büyüklüğünde kıymalı harç koyun. Uçlarını üstte toplayarak kapatın. Kurumaması için üzerine un serpip bez örterek bir kenarda bekletin. Tüm bezeleri bu şekilde hazırlayın. Geniş bir tencerede mantıların rahatça kaynayabileceği kadar su kaynatın. Biraz tuz atın. Mantıları kaynar suva salın.

Doldurduğunuz mantıyı birkaç saat bekletecekseniz unlu bir tepsiye birbirine değmeyecek şekilde yerleştirip üzerini temiz bir bezle örtün. Birkaç gün sonra kullanmak isterseniz hafifçe fırınlayın, soğuduktan sonra torbalara doldurup derin dondurucuda saklayın. Ayrıca Kayserililer mantı yoğurtlanıp tabağa konduktan sonra üzerine de reyhan serperek yerler.

Harlı ateşte suyun tekrar kaynamasını bekleyin. Daha sonra ateşi orta hararete getirin. Yumuşayıp suyun yüzüne çıkana kadar pişirin. Tereyağını küçük bir tavada kızdırın. Mantıyı tabaklara paylaştırın. Üzerine sarımsaklı yoğurt ve tereyağını gezdirin. Sumağını, nanesini, pul biberini serperek sıcak sıcak servis yapın.
attachment.php

tarif alıntıdır....

resim bana aittir..

Ekli dosyalar

• 100_2871.JPG
    100_2871.JPG
    65,7 KB · Görüntüleme: 172

nk83

࿐*⁀➷
Sitenin Hikaye Yazarı
Tepki
84.396
Beni midemden vurdun boncuğum :D mantıyı çooook severim ellerine sağlık...

Lilav

Daimi Üye
Tepki
21.987
Ellerine saglik boncugum ben daha kalkismadim vallah kismetse bir ara bende yapiyim:lilav:

OP
maviboncuk

maviboncuk

Daimi Üye
Tepki
16.859

incitanemtuana

Daimi Üye
Tepki
28.177
helal olsun sana boncugum
cok lezzetli görünüyo
olsa suan hayir demem sabahin köründe bile :catalbicak:
ellerine emegine saglik canim

denizkızı

Daimi Üye
Tepki
1.899
of yahu neden böyle yaptın ki görüntüya bak,kokusu da burnuma geldiiiii :)
ellerine sağlık canım benim müthiş görünüyor canım istedi çok:utan:

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar