Maviboncuk'tan Kadayıf Tatlısı

maviboncuk

Daimi Üye
Tepki
16.859
https://www.hanimefendi.com/sutlu-serbetli-tatlilar/18249-findikli-tel-kadayif.html
attachment.php
100_2874.jpg

Malzemeler;
Yarım kilo tel kadayıf
1 paket margarin
1 çay bard.toz şeker
Yarım kilo fındık içi (kavrulmuş)
attachment.php

Şerbet:
6 bardak su
5 bardak şeker

Aldığmız tel kayıfları ellerimizle bir güzel bibirinden ayırıyor,eğer bu işlemi yapmaz isek şerbetlendiği an hamur olur ve lezzetli olmaz..
Diğer yandan da tavada margirini kısık ateşte eritiyoruz.
Yarım kilo aldığımız tel kadayıfı 2 ye bölüyoruz...Bir sıra tel kayıf sonrasında 1 çay vardağı ve fındığı karıştırıp bu sıranın üzerine her yere gelecek şekilde döküyoruz üzerinede 2 veya 3 kaşık erittiğimiz yağı bir güzel tepsiye ekliyoruz,tekrar üzerine ayırdığımız tel kadayıf ile kapatıp geri kalan erittiğimiz yağıda üzerine döküp fırına veriyoruz.
Üzeri kızardıktan sonra fırıdndan alıp,kaynattığımız şerbet ılık ve kadayıf soğuk olmak şartı ile döküyoruz..
attachment.php

Afiyet olsun

Ekli dosyalar

• 100_2875.JPG
    100_2875.JPG
    75,9 KB · Görüntüleme: 142
  • 100_2877.JPG
    100_2877.JPG
    72,1 KB · Görüntüleme: 143
Moderatörün son düzenlenenleri:

sıladayım

Daimi Üye
Tepki
27.375
Ellerine sağlık balkaymağım çok güzel görünüyor bayılırım kadayıfa :huhuu::huhuu::huhuu::huhuu:Ben kadayıfdan hiç denediz mi bilmiyorum kadayıfın arasına muz koyup sarıyorum kadayıf dolması gibi yani sonra kızartıp üzerine bal gezdiriyorum çok güzel oluyor gerçektende :huhuu::huhuu::huhuu:

OP
maviboncuk

maviboncuk

Daimi Üye
Tepki
16.859
Amaniiin ... :1: Boncuğum harika tariflerle döndü aramıza.Süpersin canım ellerine sağlık :utan:

döndümde fotoğraf makinem yok kardeşim götürdü yine canım
Ellerine sağlık balkaymağım çok güzel görünüyor bayılırım kadayıfa :huhuu::huhuu::huhuu::huhuu:Ben kadayıfdan hiç denediz mi bilmiyorum kadayıfın arasına muz koyup sarıyorum kadayıf dolması gibi yani sonra kızartıp üzerine bal gezdiriyorum çok güzel oluyor gerçektende :huhuu::huhuu::huhuu:

resimi varmı sılam:utan:az kadayıf var orda denerim tam yazarsan

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar