maviboncuk
Daimi Üye
Yoğurt Soslu Penne Makarna
4 kişilik

Malzemeler :
400 gr penne makarna
4 çorba kaşığı zeytinyağı
Tuz
Yoğurt Sos Için :
2 su bardağı Yoğurt
4 diş sarımsak (çok ince doğranmış)
1 çorba kaşığı kuru nane
1 çay kaşığı karabiber
4 çorba kaşığı zeytinyağı
1 çay bardağı maydanoz(ince kıyılmış)
1 çorba kaşığı susam (isteğe bağlı)ben susam yerine kırmızı toz biber kullandm
Tuz
Hazırlanışı :
Makarnamızı 1 tatlı kaşığı tuz eklediğimiz yaklaşık 2 litre suda 8-10 dk. haşlıyoruz ve süzüyoruz. 4 çorba kaşığı zeytinyağını ekleyip karıştırıyoruz.
Yoğurt sos için, ince doğradığımız sarımsaklarımızı zeytinyağında renkleri sarı olana kadar kavuruyoruz.Ocağı kapatıp yağ henüz sıcakken nane,karabiber ve tuzumuzu ekleyip 1-2 kere karıştırıyoruz.Yağın ilk sıcaklığı geçer geçmez ılıkken, çırptığımız yoğurdumuzu ekliyoruz ve karıştırıyoruz.Son olarak maydanoz ve susam ilave ediyoruz.Sosumuz ılıkken henüz sıcak olan makarnamıza ilave ediyoruz.
Susam isteğe bağlı kullanılabilir. Eğer kullanacaksanız ve susamlarınız kavrulmamış beyaz susamsa, sarımsaklar kızarmaya yakın susamları ekleyip renkleri değişene kadar kavurabilirsiniz.
Afiyet Olsun
4 kişilik
Malzemeler :
400 gr penne makarna
4 çorba kaşığı zeytinyağı
Tuz
Yoğurt Sos Için :
2 su bardağı Yoğurt
4 diş sarımsak (çok ince doğranmış)
1 çorba kaşığı kuru nane
1 çay kaşığı karabiber
4 çorba kaşığı zeytinyağı
1 çay bardağı maydanoz(ince kıyılmış)
1 çorba kaşığı susam (isteğe bağlı)ben susam yerine kırmızı toz biber kullandm
Tuz
Hazırlanışı :
Makarnamızı 1 tatlı kaşığı tuz eklediğimiz yaklaşık 2 litre suda 8-10 dk. haşlıyoruz ve süzüyoruz. 4 çorba kaşığı zeytinyağını ekleyip karıştırıyoruz.
Yoğurt sos için, ince doğradığımız sarımsaklarımızı zeytinyağında renkleri sarı olana kadar kavuruyoruz.Ocağı kapatıp yağ henüz sıcakken nane,karabiber ve tuzumuzu ekleyip 1-2 kere karıştırıyoruz.Yağın ilk sıcaklığı geçer geçmez ılıkken, çırptığımız yoğurdumuzu ekliyoruz ve karıştırıyoruz.Son olarak maydanoz ve susam ilave ediyoruz.Sosumuz ılıkken henüz sıcak olan makarnamıza ilave ediyoruz.
Susam isteğe bağlı kullanılabilir. Eğer kullanacaksanız ve susamlarınız kavrulmamış beyaz susamsa, sarımsaklar kızarmaya yakın susamları ekleyip renkleri değişene kadar kavurabilirsiniz.
Afiyet Olsun