Manti Çorbasi

leyla

Daimi Üye
Katılım
13 Temmuz 2008
Mesajlar
972
Tepki
1.292
Puan
93
Konum
izmir
Malzemeler:
- 1/2 kg. Kayseri mantısı,
- 750 gr. yoğurt,
- 1 yemek kaşığı un,
- 1 adet yumurta,
- 2 yemek kaşığı tereyağı,
- 1 su bardağı haşlanmış nohut,
- 1 çay kaşığı kuru nane,
- Tuz, karabiber.

Yapılışı:
Bir tencerede 4 su bardağı kaynar su ile mantıları haşlayın. Ayrı bir kapta un, yoğurt, yumurta, tuz ve karabiberi iyice çırpın. Tenceredeki mantının üzerine haşladığınız karışımı yavaş yavaş ekleyerek, 10 dakika pişirin. Nohutları ilave edin. Tereyağını kızdırıp, naneyi içine katıp, çorbanın üzerine döküp servis yapın.

Afiyet olsun.
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst