Mantarlı Tavuk Sote

sementha

Daimi Üye
Katılım
15 Temmuz 2008
Mesajlar
2.349
Tepki
3.398
Puan
113
Konum
istanbul
Mantarlı Tavuk Sote

Malzemeler;


Tavuk (sanırım 250 gr.)
1 kırmızı biber
3 yeşil biber
3 domates
Mantar (300gr. yaklaşık)
3 diş sarımsak
Pulbiber, Karabiber, Kekik, Tuz
Tereyağı



Hazırlanışı;


İlk olarak iki çorba kaşığı tereyağında doğranmış mantarları suyunu çekene kadar kavurduk.
Mantarlar suyunu çektikten sonra tavukları kavurup bu esnada pulbiber ve biraz kekik ekleyin -eğer varsa köri koyabilirsiniz biz de yoktu sadece kekik ve pulbiber koyduk-.
Tavuklar da kavrulduktan sonra biberleri de ekliyip 1-2 dakika çevirip domatesleri ekledim.
Doğranmış 3 diş sarımsağı da atıp kapağını kapatıp pişmeye bıraktık.
Pişmesine yakın karabiberini ekledim bir iki kez karıştırıp ocağın altını kapattım

 

Arina

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
49.102
Tepki
50.485
Puan
113
Yaş
40
Konum
..
Teşekkürler paylaşım için.:hhhhhh:

Ben ilk önce soğanları kavuruyorum, ardından biberleri atıp, daha sonra tavukları atıyorum. Hepsi iyice kavrulduktan sonra mantarları, içine azıcıkta limon suyu ekliyorum ki kararmasın. Daha sonra domatesi koyup, üzerine de baharat ve su ekleyip azıcık kaynatıyorum. Bir de böyle deneyin -ayse
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst