Mantarli Besemel soslu krep bohca (resimli)

nk83

Admin + Sitenin Hikaye Yazarı
Admin
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.291
Tepki
83.528
Puan
113
Konum
İstanbul
Kullanilan malzemeler:

Krep icin:

3 su bardagi süt

6 kasik dolusu un

3 yumurta

yarim cay kasigi kabartma tozu.

Ic harci icin

sivi yag

1 büyük sogan

arzuya göre renkli biberler

500 gr konserve mantar

tuz, nane

Besemel sosu icin:

sivi yag

2 bardak süt

3 yemek kasigi un

tuz

kasar peyniri

baglamada kullanmak icin pirasa.

Yapilisi:

öncelikle kreplerimiz icin bir kabin icinde 3 yumurtayi 3 su bardagi sütle cirpalim unumuzu ve kabartma tozumuzuda ilave ederek sivi bir hamur elde edelim. bir tavada kreplerimizi pisirelim

kreplerimiz bir kenarda beklerken tavaya sivi yag koyup sogan ve birleri ince ince kiyip soteleyelim ardindan mantarlarida ekleyerek biraz pisirelim tuz nane ekleyip ocagi kapatalim.

ve besemel sosuna gecelim bir tencereye sivi yagin icine 3 yemek kasigi unu koyup karistirarak biraz kavuralim un kendini salmaya baslayinca sütümüzüde ilave edelim tuz ekleyip besemel sosu kivamina gelince ocagi kapatalim.

bir tencereye kaynar su koyup pirasanin yesil tarafindan bag yapmak icin ince ince uzunlamasina keselim suyun icinde birkac dakika kaynatalim.

hazirladigimiz kreplerin icine önce mantarli harci ardindan besemel sosunu birazda kasar peyniri koyup pirasalarla kurdele seklinde baglayalim yagli kagit koydugumuz tepsiye siralayalim 15 dakika firinda bekletip firindan cikaralim pisirme süresini firininiza görede ayarlaya bilirsiniz cok fazla kalmasin.

servise hazir. afiyet olsun arkadaslar umarim begenirsiniz.












Şeklini çok beğendim umarım en kısa zamanda deneme şansım olur elinize sağlık :panter:
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst