Mantarli Besemel soslu krep bohca (resimli)

güllerdiyari

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
2.132
Tepki
2.410
Puan
113
Yaş
50
Konum
isvicre
Kullanilan malzemeler:

Krep icin:

3 su bardagi süt

6 kasik dolusu un

3 yumurta

yarim cay kasigi kabartma tozu.

Ic harci icin

sivi yag

1 büyük sogan

arzuya göre renkli biberler

500 gr konserve mantar

tuz, nane

Besemel sosu icin:

sivi yag

2 bardak süt

3 yemek kasigi un

tuz

kasar peyniri

baglamada kullanmak icin pirasa.

Yapilisi:

öncelikle kreplerimiz icin bir kabin icinde 3 yumurtayi 3 su bardagi sütle cirpalim unumuzu ve kabartma tozumuzuda ilave ederek sivi bir hamur elde edelim. bir tavada kreplerimizi pisirelim

kreplerimiz bir kenarda beklerken tavaya sivi yag koyup sogan ve birleri ince ince kiyip soteleyelim ardindan mantarlarida ekleyerek biraz pisirelim tuz nane ekleyip ocagi kapatalim.

ve besemel sosuna gecelim bir tencereye sivi yagin icine 3 yemek kasigi unu koyup karistirarak biraz kavuralim un kendini salmaya baslayinca sütümüzüde ilave edelim tuz ekleyip besemel sosu kivamina gelince ocagi kapatalim.

bir tencereye kaynar su koyup pirasanin yesil tarafindan bag yapmak icin ince ince uzunlamasina keselim suyun icinde birkac dakika kaynatalim.

hazirladigimiz kreplerin icine önce mantarli harci ardindan besemel sosunu birazda kasar peyniri koyup pirasalarla kurdele seklinde baglayalim yagli kagit koydugumuz tepsiye siralayalim 15 dakika firinda bekletip firindan cikaralim pisirme süresini firininiza görede ayarlaya bilirsiniz cok fazla kalmasin.

servise hazir. afiyet olsun arkadaslar umarim begenirsiniz.











 

incitanemtuana

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
14.871
Tepki
28.175
Puan
113
Yaş
41
Konum
isvicre
krepe hayranligimi biliyosun dimi yengeem
her türlüsünü denemeye varim
bu negüzel bir sunumdur ya
bayildimmmmmmmmmmm
ellerine saglik
-hmm-hmm-hmm
 
OP
güllerdiyari

güllerdiyari

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
2.132
Tepki
2.410
Puan
113
Yaş
50
Konum
isvicre
krepe hayranligimi biliyosun dimi yengeem
her türlüsünü denemeye varim
bu negüzel bir sunumdur ya
bayildimmmmmmmmmmm
ellerine saglik
-hmm-hmm-hmm

cok tesekkür ederim bidenem:eek:
krepi kim sevmez canim bende bayiliyorum-hmm
sunum icinde deyisik bir görsellik olsun diyenler icin buda bir fikir:hhhhhh:
seninde o güzel yüregine saglik bidenem:eek::hhhhhh:
 

kedijik

Daimi Üye
Katılım
9 Aralık 2009
Mesajlar
9.606
Tepki
11.921
Puan
113
Konum
Konya
Ellerıne saglık harıka gorunuyoooooo:eek:

Ben krep yaparken hep 1 lıtre sute 1 yumurta kırıyorum.3 bardak sute 3 yumurta kullanmıssın ya hemsom yoksa sutun bardak sayısına gore mı olmalı yoksa yumurta sayısı?Ben 1 yumurtayla yapıyorum sorun olmuyo ama daha mı lezzetlı olur kı acaba yumurta sayısı artınca?
 

Arina

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
49.102
Tepki
50.485
Puan
113
Yaş
40
Konum
..
Emeğine ve eline sağlık. Vallahi harika gözüküyor. Bayıldım. Sunum desen enfes-hmm-hmm
 
OP
güllerdiyari

güllerdiyari

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
2.132
Tepki
2.410
Puan
113
Yaş
50
Konum
isvicre
Ellerıne saglık harıka gorunuyoooooo:eek:

Ben krep yaparken hep 1 lıtre sute 1 yumurta kırıyorum.3 bardak sute 3 yumurta kullanmıssın ya hemsom yoksa sutun bardak sayısına gore mı olmalı yoksa yumurta sayısı?Ben 1 yumurtayla yapıyorum sorun olmuyo ama daha mı lezzetlı olur kı acaba yumurta sayısı artınca?

cok tesekkür ederim hemsooom:eek:
hemsom bilmiyorum tatlim ben hep böyle yapiyorum ama bardaklarim büyük oda 1 litreye yakin oluyordur herhalde.
öylede sorun olmuyorsa eminim öylede lezzetli oluyordur tatlim:eek:
 

Lilav

Daimi Üye
Katılım
28 Haziran 2010
Mesajlar
22.427
Tepki
21.987
Puan
113
Yaş
40
Konum
Almanya
bende cocuklara cok yapiyorum krep bundanda denicem mutlaka tesekkürler tarif icin
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst