incitanemtuana
Daimi Üye
Ziyaretçiler için gizlenmiş link,görmek için
Giriş yap veya üye ol.
Ziyaretçiler için gizlenmiş link,görmek için
Giriş yap veya üye ol.
Ziyaretçiler için gizlenmiş link,görmek için
Giriş yap veya üye ol.
Malzemeler:
5-6 adet patates
1 pk mantar (400 gr)
2 adet orta boy soğan
1-1,5 su rendelenmiş kaşar peyniri
tuz karabiber
Beşamel Sos: (Hazır da kullanılabilir)
2 yemek kaşığı tereyağ yada sıvıyağ 2 yemek kaşığı un
2,5 bardak süt
Patatesle soyulur ve yarım cm kalınlığında halka şeklinde kesilir. Çok yumuşamadan yarı diri kalacak şekilde haşlanır ve suyu süzülür. Bu arada soğan yemeklik doğranır kavrulur ve üzerine dilimlenmiş mantarlar eklenir. Önce tencerenin ağzı kapalı ardından suyunu çekmesi için açık şekilde pişirilir tuzu ve karabiberi eklenir.
Beşamel sos için yağ ve un kavrulur üzerine süt ve biraz tuz eklenir ve karıştırılarak muhallebi kıvamında pişirilir. (Ben topaklanma riskine karşı sütü ekledikten sonra el blender'iyle çırpıyorum, biraz ılınınca kıvamında koyulaşma olduysa biraz daha süt ekleyip çırpıyorum ki kolay sürülebilsin diye)
Fırın 180 C'ye ayarlanarak çalıştırılır. Patateslerin yarısı bir borcama tek sıra halinde aralarda fazla boşluk kalmayacak şekilde dizilir. Üzerine beşamel sosun yarısı yayılır, mantarlar paylaştırılır. İkinci sıra da patates-beşamel sos sıralamasıyla yayılır ve üzerine rendelenmiş kaşar peyniri serpilerek fırına verilir tüm malzemeler pişmiş olduğundan peynirin eriyerek kızarması fırından çıkma zamanının geldiğini gösterir Biraz soğuması beklenir dilimlenerek servis yapılır. Afiyet olsun
ALINTI