Mantarlı Beşamel Soslu Patates -Resimli

incitanemtuana

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
14.871
Tepki
28.175
Puan
113
Yaş
41
Konum
isvicre








Malzemeler:
5-6 adet patates
1 pk mantar (400 gr)
2 adet orta boy soğan
1-1,5 su rendelenmiş kaşar peyniri
tuz karabiber


Beşamel Sos: (Hazır da kullanılabilir)
2 yemek kaşığı tereyağ yada sıvıyağ 2 yemek kaşığı un
2,5 bardak süt



Patatesle soyulur ve yarım cm kalınlığında halka şeklinde kesilir. Çok yumuşamadan yarı diri kalacak şekilde haşlanır ve suyu süzülür. Bu arada soğan yemeklik doğranır kavrulur ve üzerine dilimlenmiş mantarlar eklenir. Önce tencerenin ağzı kapalı ardından suyunu çekmesi için açık şekilde pişirilir tuzu ve karabiberi eklenir.

Beşamel sos için yağ ve un kavrulur üzerine süt ve biraz tuz eklenir ve karıştırılarak muhallebi kıvamında pişirilir. (Ben topaklanma riskine karşı sütü ekledikten sonra el blender'iyle çırpıyorum, biraz ılınınca kıvamında koyulaşma olduysa biraz daha süt ekleyip çırpıyorum ki kolay sürülebilsin diye)

Fırın 180 C'ye ayarlanarak çalıştırılır. Patateslerin yarısı bir borcama tek sıra halinde aralarda fazla boşluk kalmayacak şekilde dizilir. Üzerine beşamel sosun yarısı yayılır, mantarlar paylaştırılır. İkinci sıra da patates-beşamel sos sıralamasıyla yayılır ve üzerine rendelenmiş kaşar peyniri serpilerek fırına verilir tüm malzemeler pişmiş olduğundan peynirin eriyerek kızarması fırından çıkma zamanının geldiğini gösterir :) Biraz soğuması beklenir dilimlenerek servis yapılır. Afiyet olsun

ALINTI
 

Es_se

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
25.367
Tepki
22.495
Puan
113
Yaş
40
Konum
istanbul
yarın ılk ısım mantar almak olucak nam nam nam bende yapcam :D:D
bu sıte ıkımıze fazla ıncım ben verıyımderken sen aldırcaksın yaa:(
 

Es_se

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
25.367
Tepki
22.495
Puan
113
Yaş
40
Konum
istanbul
ben basemel sosunu degısık yapıyorum ve pısırmeden fırına verıyorum sut un tereyag sarımsak yumurta ve tuzot kullanıyorum :catalbicak:
 
OP
incitanemtuana

incitanemtuana

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
14.871
Tepki
28.175
Puan
113
Yaş
41
Konum
isvicre
insallah dener ve begenirsin essem
yorumlarini beklicem

buarada anladigim kadariyla besemel sosunu pisirmeden hazirlayip harca koyup öylemi firina veriyosun?
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst