Mantar Çıntırı -Resimli

incitanemtuana

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
14.871
Tepki
28.175
Puan
113
Yaş
41
Konum
isvicre
Malzemeler:
Yarım kilo mantar (ben 400 gr'lık paketlerden kullandım)
5 diş sarımsak
1 limon
1 kase un
tuz
dereotu/maydanoz
kızartmak için sıvıyağ

Yapılışı:
Mantarlar yıkanır. Kaynayan suya yarım limon sıkılır mantarlar atılır makarna gibi pişirilir. iyice süzülür.
Un ve tuz karıştırılır. Mantarlar una bulanır bol kızgın yağda kızartılır. Servis tabağına alınır,
sarımsaklar soyulur ezilir limon suyu ve tuzla karıştırılır mantarların üzerine gezdirilir. Dereotu veya maydanozla servis yapılır.

Not: Limon suyu yerine sarımsaklı yoğurt vb. soslarlada sunulabilir


ALINTI
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst