incitanemtuana
Daimi Üye
Malzemeler:
Yarım kilo mantar (ben 400 gr'lık paketlerden kullandım)
5 diş sarımsak
1 limon
1 kase un
tuz
dereotu/maydanoz
kızartmak için sıvıyağ
Yapılışı:
Mantarlar yıkanır. Kaynayan suya yarım limon sıkılır mantarlar atılır makarna gibi pişirilir. iyice süzülür.
Un ve tuz karıştırılır. Mantarlar una bulanır bol kızgın yağda kızartılır. Servis tabağına alınır,
sarımsaklar soyulur ezilir limon suyu ve tuzla karıştırılır mantarların üzerine gezdirilir. Dereotu veya maydanozla servis yapılır.
Not: Limon suyu yerine sarımsaklı yoğurt vb. soslarlada sunulabilir
ALINTI
Yarım kilo mantar (ben 400 gr'lık paketlerden kullandım)
5 diş sarımsak
1 limon
1 kase un
tuz
dereotu/maydanoz
kızartmak için sıvıyağ
Yapılışı:
Mantarlar yıkanır. Kaynayan suya yarım limon sıkılır mantarlar atılır makarna gibi pişirilir. iyice süzülür.
Un ve tuz karıştırılır. Mantarlar una bulanır bol kızgın yağda kızartılır. Servis tabağına alınır,
sarımsaklar soyulur ezilir limon suyu ve tuzla karıştırılır mantarların üzerine gezdirilir. Dereotu veya maydanozla servis yapılır.
Not: Limon suyu yerine sarımsaklı yoğurt vb. soslarlada sunulabilir
ALINTI