Mangolu Sorbe
•375 gram pudra şekeri
•125 ml limon suyu
•500 ml su
•1 adet limon kabuğunun rendesi
•6 adet taze mango
Tarif:
•Mangoları soyun ve etli kısımlarını kazıyıp büyük bir kaba alın.
•Bir tencereye pudra şekeri, limon kabuğu rendesi, limon suyu ve suyu ocakta kaynatın.
•Kaynama noktasına gelince kısık ateşte 5 dakika daha pişirin.
•Üzerine çıkan köpüğü alın ve sıvıyı soğumaya bırakın.
•Soğumuş limon şurubunu ve elde ettiğiniz mango parçalarını blenderdan pürüzsüz bir kıvam elde edene kadar geçirin.
•Elde ettiğiniz karışımı plastik bir geniş kaba koyup kapatığını kapatın ve derin dondurucuya yerleştirin.
•Karışım katılaşana kadar 3-4 saat dondurun.
•3-4 saat sonunda dondurucudan çıkarın ve bir çatal yardımıyla karışımı ezin daha sonra mikser ile bir müddet çırpın.
•İkişer saat aralıkla aynı işlemi iki kez daha tekrarlayın.
•1 saat dinlendirdikten sonra servis edebilirsiniz.
•Buz gibi, afiyet olsun!
Kaynak : Mahmure