MALHITALI KÖFTE (KIRMIZI MERCİMEK)
MALZEMELER
2 su bardağı kırmızı mercimek
1 su bardağı simit
1 su bardağı zeytinyağı
3 tane soğan
1 dolu yemek kaşığı biber salçası
1 dolu yemek kaşığı domates salçası
1 avuç tarhın
5 tane taze soğan
5 tane taze sarımsak (istenirse)
Tuz,kırmızıbiber,karabiber,yenibahar
1 demet maydanoz
HAZIRLANIŞI
Kırmızı mercimek tencereye konulup üzerini 3-4 parma geçecek şekilde su ilave edip ocağa konulur,kaynayınca yüzüne çıkan köpükleri alıp pişmeye bırakılır.Pişip tam bulamaç haline gelince salçaları ilave edip karıştırdıktan sonra ocaktan alınır.Simiti konup iyice karıştırıp ağzını kapatarak soğuması beklenir.Diğer tarafta kuru soğanlar ufak ufak doğranıp ısıtılmış yağın içine konur iyice sararıncaya kadar çevrilir.Sarardıktan sonra ocaktan alınır,biraz ılıyınca kırmızıbiber ilave edilir.Bir tarafa bırakılır.(Biberin rengi çıkması için köfteye başlamadan önce soğan,yağ,biber hazırlanır.)Bu arada taze soğan,taze sarımsak,maydanoz,tarhı,ince kıyılıp bir tabağa alınır.Ilınmış mercimek ve simit karışımı iyice yoğrulur,yağda kavurduğumuz soğan,kırmızıbiber konur yoğurmaya devam edilir.İnce kıydığımız soğan,sarımsak,maydanoz,tarhın,baharat ve tuz ile biraz daha yoğurduktan sonra,el suya batırılarak köfteler sıkılır.Servis tabağına konur,üzeri biraz kıyılmış maydanoz ve kırmızıbiberle süslenir.
Not:Arzu edilirse kırmızıbiber ve zeytinyağı karışımına el batırılarak sıkılır.

MALZEMELER
2 su bardağı kırmızı mercimek
1 su bardağı simit
1 su bardağı zeytinyağı
3 tane soğan
1 dolu yemek kaşığı biber salçası
1 dolu yemek kaşığı domates salçası
1 avuç tarhın
5 tane taze soğan
5 tane taze sarımsak (istenirse)
Tuz,kırmızıbiber,karabiber,yenibahar
1 demet maydanoz
HAZIRLANIŞI
Kırmızı mercimek tencereye konulup üzerini 3-4 parma geçecek şekilde su ilave edip ocağa konulur,kaynayınca yüzüne çıkan köpükleri alıp pişmeye bırakılır.Pişip tam bulamaç haline gelince salçaları ilave edip karıştırdıktan sonra ocaktan alınır.Simiti konup iyice karıştırıp ağzını kapatarak soğuması beklenir.Diğer tarafta kuru soğanlar ufak ufak doğranıp ısıtılmış yağın içine konur iyice sararıncaya kadar çevrilir.Sarardıktan sonra ocaktan alınır,biraz ılıyınca kırmızıbiber ilave edilir.Bir tarafa bırakılır.(Biberin rengi çıkması için köfteye başlamadan önce soğan,yağ,biber hazırlanır.)Bu arada taze soğan,taze sarımsak,maydanoz,tarhı,ince kıyılıp bir tabağa alınır.Ilınmış mercimek ve simit karışımı iyice yoğrulur,yağda kavurduğumuz soğan,kırmızıbiber konur yoğurmaya devam edilir.İnce kıydığımız soğan,sarımsak,maydanoz,tarhın,baharat ve tuz ile biraz daha yoğurduktan sonra,el suya batırılarak köfteler sıkılır.Servis tabağına konur,üzeri biraz kıyılmış maydanoz ve kırmızıbiberle süslenir.
Not:Arzu edilirse kırmızıbiber ve zeytinyağı karışımına el batırılarak sıkılır.
