Malhıtalı köfte (Kırmızı mercimek)-Gaziantep

LaRisA

Daimi Üye
Katılım
4 Ekim 2010
Mesajlar
849
Tepki
769
Puan
93
Yaş
37
Konum
Gaziantep
MALHITALI KÖFTE (KIRMIZI MERCİMEK)

MALZEMELER

2 su bardağı kırmızı mercimek
1 su bardağı simit
1 su bardağı zeytinyağı
3 tane soğan
1 dolu yemek kaşığı biber salçası
1 dolu yemek kaşığı domates salçası
1 avuç tarhın
5 tane taze soğan
5 tane taze sarımsak (istenirse)
Tuz,kırmızıbiber,karabiber,yenibahar
1 demet maydanoz

HAZIRLANIŞI

Kırmızı mercimek tencereye konulup üzerini 3-4 parma geçecek şekilde su ilave edip ocağa konulur,kaynayınca yüzüne çıkan köpükleri alıp pişmeye bırakılır.Pişip tam bulamaç haline gelince salçaları ilave edip karıştırdıktan sonra ocaktan alınır.Simiti konup iyice karıştırıp ağzını kapatarak soğuması beklenir.Diğer tarafta kuru soğanlar ufak ufak doğranıp ısıtılmış yağın içine konur iyice sararıncaya kadar çevrilir.Sarardıktan sonra ocaktan alınır,biraz ılıyınca kırmızıbiber ilave edilir.Bir tarafa bırakılır.(Biberin rengi çıkması için köfteye başlamadan önce soğan,yağ,biber hazırlanır.)Bu arada taze soğan,taze sarımsak,maydanoz,tarhı,ince kıyılıp bir tabağa alınır.Ilınmış mercimek ve simit karışımı iyice yoğrulur,yağda kavurduğumuz soğan,kırmızıbiber konur yoğurmaya devam edilir.İnce kıydığımız soğan,sarımsak,maydanoz,tarhın,baharat ve tuz ile biraz daha yoğurduktan sonra,el suya batırılarak köfteler sıkılır.Servis tabağına konur,üzeri biraz kıyılmış maydanoz ve kırmızıbiberle süslenir.
Not:Arzu edilirse kırmızıbiber ve zeytinyağı karışımına el batırılarak sıkılır.

yemek7_20071119_1450158286.jpg
 

Arina

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
49.102
Tepki
50.487
Puan
113
Yaş
41
Konum
..
Abooooooooooo şimdi bu bana yapılır mı -kizgin

canım istedi, adres veriyorum yolla :sim3:
 

Özor

Daimi Üye
Katılım
26 Eylül 2010
Mesajlar
375
Tepki
484
Puan
63
Konum
Gaziantep
Hımm harika:) Ablam da bundan yapmayı düşünüyor bugün gelince -kop

Bir de burada cevizli köfte(cisi) var. Muhteşem bir lezzet. Tavsiye ediyorum:)
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst