Makarna Mantısı - 2

okypete

Daimi Üye
Katılım
2 Ekim 2010
Mesajlar
16.867
Tepki
19.396
Puan
113
Konum
antalya
mkrmanti.jpg

MALZEMELER
250-300 Gr.Kıyma
1 Orta boy soğan
Tuz, karabiber
1-2 Adet yeşil biber
2 Adet domates
300 Gr.Yoğurt
2 Diş sarımsak
500 Gr.Mantı tipi makarna
100 Gr.Tereyağ
2 Kaşık sıvıyağ
Kırmızıbiber
Nane

YAPILIŞI
Harcı hazırlamak için soğanı yağda kavurup kıymayı ilave edin. Kavrulan kıymanın içine ince ince doğranmış biberleri de ktıp kavurun. Ardından 2 domatesi minicik doğrayarak yada rendeleyerek tavadaki kıymaya katın, tuzunu, karabiberini de ekleyerek suyunu çekene kadar pişirin. Makarnaların boşluklarına kıymalı harcı çay kaşığı yardımı ile iyice bastırarak doldurun ve bir tepsiye dizin.
Bir tencerede 2 bardak kadar suyu kaynatın ve su kaynayıca makarnaları içine atın 1 kaşık ta sıvı yağ ekleyin ve haşlayın.Makarnalar haşlanırken sarımsakları ezip biraz tuz ile yoğurda karıştırıp sarımsaklı yoğurdunuzu hazırlayın.Haşlanan makarnaları süzerek servis tabağına alın. İlk sıcağı çıktıktan sonra yoğurdu üzerine dökün. Bir tavada tereyağ ve sıvı yağı kızdırıp kırmızı biber ve nane ekleyin. Hazırladığınız sosu yoğurdun üzerine dökün. Mantı makarnalarımız hazırdır.

https://www.hanimefendi.com/makarna-pilav/58108-makarna-mantisi.html
vede denemem. güzel oldu. ama su miktarını mutlaka artırın..
 

nk83

Admin + Sitenin Hikaye Yazarı
Admin
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.280
Tepki
83.518
Puan
113
Konum
İstanbul
Ben bir ara çok dadanmıştım bu makarna mantısına gerçek mantı kadar olmasada güzel oluyor valla
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst