Makarna Hamurları

nk83

Admin + Sitenin Hikaye Yazarı
Admin
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.280
Tepki
83.518
Puan
113
Konum
İstanbul
604085273575.jpg


Sade Makarna

2 adet yumurta
1 çorba kaşığı zeytinyağı
Aldığı kadar un
Yarım çay kaşığı tuz
Yapılışı



Tüm malzemeyi karıştırıp, hamuru hazırlayın. Daha sonra buzdolabı poşetine sararak, buzdolabında 1 saat bekletin.

600733107529.jpg

Mor Lahanalı Makarna

250 gram mor lahana
Bir fiske karbonat
2 adet yumurta sarısı
1 çorba kaşığı zeytinyağı
Aldığı kadar un
Tuz

Yapılışı

Mor lahanayı ikiye bölüp, karbonat eklenmiş suda hafifçe haşlayın. Buzlu su dolu kaba aktarın. Blenderden geçirip, tülbentten süzerek yine hamuru yapacağınız kaseye alın. Yumurta sarıları, zeytinyağı, un ve tuz ilavesi ile hamuru hazırlayın. Hamuru 1 saat buzdolabında dinlendirip kullanın.

596433163397.jpg


Kırmızı Biberli Makarna

250 gram kırmızı biber
(pişirilmeden önce tartılmış hali ile)
Bir fiske karbonat
2 adet yumurta sarısı
1 çorba kaşığı zeytinyağı
Aldığı kadar un (2 -2.5 su bardağı kadar oluyor genelde)
Tuz

Yapılışı
Kırmızı biberlerin tohumlarını temizleyip yıkayın. Karbonat eklediğiniz kaynar suya atarak, hafif yumuşayıncaya dek haşlayın. Hemen buzlu su dolu başka bir kaba aktarın. Süzerek aldığınız biberleri blenderden geçirin. Derin bir kasenin içine biberleri tülbentle süzün. Ardından yumurta sarıları, zeytinyağı ve tuzu ilave edin. Aldığı kadar unla hamuru hazırlayın. Hamuru buzdolabı poşetine sararak, buzdolabında 1 saat dinlendirdikten sonra kullanabilirsiniz.

607575887038.jpg


Ispanaklı Makarna

250 gram ıspanak (bütün

yeşillikleri denedim, en güzel rengi ıspanak veriyor)
2 adet yumurta sarısı
1 çorba kaşığı zeytinyağı
Aldığı kadar un
Tuz

Yapılışı


Ispanağı, karbonat ilaveli suda birkaç dakika haşlayıp, buzlu suya atın. Blenderden geçirip, suyunu hamuru hazırlayacağınız kaba tülbentten süzün. Diğer malzemeyi ekleyin. Hamuru hazırlayıp, buzdolabında 1 saat bekleterek kullanın.

Sofra Dergisi
 
OP
nk83

nk83

Admin + Sitenin Hikaye Yazarı
Admin
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.280
Tepki
83.518
Puan
113
Konum
İstanbul
594429436273.jpg

Pancarlı Makarna

250 gram pancar
Bir fiske karbonat
2 adet yumurta sarısı
1 çorba kaşığı zeytinyağı
Aldığı kadar un
Tuz

Yapılışı
Pancarları karbonat eklenmiş kaynar suda hafifçe haşladıktan sonra, buzlu su dolu kaba alın. Blenderden geçirip, tülbentten iyice süzerek, hamuru yapacağınız kaseye aktarın. Yumurta sarıları, zeytinyağı, un ve tuz ilavesi ile hamuru hazırlayın. Buzdolabında 1 saat dinlendirip kullanın.

602553720877.jpg


Havuçlu Makarna

250 gram havuç
2 adet yumurta sarısı
1 çorba kaşığı zeytinyağı
Aldığı kadar un
Tuz

Yapılışı
250 gram havucu haşlamadan blenderden geçirin ve tülbentten süzerek hamuru yapacağınız kaseye aktarın. Diğer malzemeyi ilave ederek hamuru oluşturun. Hamuru 1 saat buzdolabında bekletip kullanın.


606012918288.jpg


Balkabaklı Makarna

250 gram balkabağı
Bir fiske karbonat
2 adet yumurta sarısı
1 çorba kaşığı zeytinyağı
Aldığı kadar un
Tuz
Yapılışı

250 gram balkabağını, yarım çay kaşığı tuz ve karbonat ilavesi ile, çok kısık ateşte, tencerenin kapağı kapalı olarak pişirin. Soğuduğu zaman blenderden geçirin. Yine tülbentten süzerek, hamuru yapacağınız kaseye aktarın. Diğer malzemeyi ilave ederek hamuru yapın. 1 saat buzdolabında bekletip kullanın.
Sofra Dergisi
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst