
Sade Makarna
2 adet yumurta
1 çorba kaşığı zeytinyağı
Aldığı kadar un
Yarım çay kaşığı tuz
Yapılışı
Tüm malzemeyi karıştırıp, hamuru hazırlayın. Daha sonra buzdolabı poşetine sararak, buzdolabında 1 saat bekletin.

Mor Lahanalı Makarna
250 gram mor lahana
Bir fiske karbonat
2 adet yumurta sarısı
1 çorba kaşığı zeytinyağı
Aldığı kadar un
Tuz
Yapılışı
Mor lahanayı ikiye bölüp, karbonat eklenmiş suda hafifçe haşlayın. Buzlu su dolu kaba aktarın. Blenderden geçirip, tülbentten süzerek yine hamuru yapacağınız kaseye alın. Yumurta sarıları, zeytinyağı, un ve tuz ilavesi ile hamuru hazırlayın. Hamuru 1 saat buzdolabında dinlendirip kullanın.

Kırmızı Biberli Makarna
250 gram kırmızı biber
(pişirilmeden önce tartılmış hali ile)
Bir fiske karbonat
2 adet yumurta sarısı
1 çorba kaşığı zeytinyağı
Aldığı kadar un (2 -2.5 su bardağı kadar oluyor genelde)
Tuz
Yapılışı
Kırmızı biberlerin tohumlarını temizleyip yıkayın. Karbonat eklediğiniz kaynar suya atarak, hafif yumuşayıncaya dek haşlayın. Hemen buzlu su dolu başka bir kaba aktarın. Süzerek aldığınız biberleri blenderden geçirin. Derin bir kasenin içine biberleri tülbentle süzün. Ardından yumurta sarıları, zeytinyağı ve tuzu ilave edin. Aldığı kadar unla hamuru hazırlayın. Hamuru buzdolabı poşetine sararak, buzdolabında 1 saat dinlendirdikten sonra kullanabilirsiniz.

Ispanaklı Makarna
250 gram ıspanak (bütün
yeşillikleri denedim, en güzel rengi ıspanak veriyor)
2 adet yumurta sarısı
1 çorba kaşığı zeytinyağı
Aldığı kadar un
Tuz
Yapılışı
Ispanağı, karbonat ilaveli suda birkaç dakika haşlayıp, buzlu suya atın. Blenderden geçirip, suyunu hamuru hazırlayacağınız kaba tülbentten süzün. Diğer malzemeyi ekleyin. Hamuru hazırlayıp, buzdolabında 1 saat bekleterek kullanın.
Sofra Dergisi