Mahlepli Açma ve Poğaça
1 kilo un (6 su bardağı)
1 su bardağından eksik sıvıyag
4 yumurta (2sinin sarısını üzeri için ayırın)
2 yemek kaşığı şeker
1 tatlı kasigi tuz
1,5 paket yas maya (60 gr)
1 paket kabartma tozu
1,5 su bardağı ılık süt (hamura göre 1/2 su bardağı süt ilave edilebilir)
1 tatlı kasığı mahlep
İsteğe göre poğaça gibi olana maydanoz-peynir konabilir
Üzerine için Susam
Yapılışı
Sıvıları şekeri ve mayayı karıştırın diğer malzemeleri ekleyip yoğurun hiç bekletmeden ceviz kadar bezeler yapın ellerini yağlayarak (unlamayın) bezelere çubuk şekli verin 2 tane çubuğu birbirine dolayarak simit şekli verin yumurta sarısı ve susam serpip fırın tepsisinde 1 saat dinlendirin
Önceden ısıtılmış 180-200 derecelik fırında üzeri kızarana dek pişirin. Fırından çıkar çıkmaz üzerine temiz bir bez örtün.Afiyet olsun...
Not Peynir koyup poğaça gibi yapabilirsin.