Lüzumsuz Ama Enteresan Sinema Bilgileri

Rüya

Daimi Üye
Katılım
12 Temmuz 2008
Mesajlar
1.413
Tepki
1.128
Puan
113
Konum
<<İstanbul>>
Şimdiye dek çekilmiş en pahalı film, 289 milyon dolar bütçeli "Harry Potter and the Goblet of Fire" olacak. Bundan önceki rekor, 280 milyon dolar ile "Return of the King"e aitti.

Charlie Chaplin, gizlice katıldığı bir "Charlie Chaplin'e benzeme" yarışmasını kaybetmiş.

"Matrix"in Neo'su için ilk olarak Leonardo DiCaprio ve Ewan McGregor'a teklif götürülmüş, ancak ikisi de rolü reddetmiş.

"Star Wars"daki ışın kılıcının sesi, bir film projektörü gürültüsü ile arkası sökülmüş bir televizyona yaklaştırılmış mikrofonun kaydettiği ses karıştırılarak yapılmış.

Haley Joel Osment, "Altıncı His"teki sahnelerinde yeterince sarsılmış görünmek için çekimlerden önce kendini duvardan duvara vuruyormuş. Bu çocuktan sizin de bizim kadar hoşlanmadığınızı umuyoruz.

"Üç Adam ve Bir Bebek" filmindeki bir sahnede perdenin arkasında görülen şeyin, kazayla filme alınmış bir çocuk hayaleti olduğu popüler bir inanış. Oysa ki bu görünen sadece filmin başrol oyuncularından Ted Danson'un mukavvadan posteri.

Kevin Costner, "The Big Chill" filminde bir cesedi oynamıştı.

"Die Hard 3" filminin senaryosu aslında "Lethal Weapon 4" olması için yazılmış.

Peter Weller'ın Robocop kostümünde gizli bir klima varmış.

"Jaws" filmindeki mekanik köpek balığının adı Bruce imiş. Hatırlarsanız "Finding Nemo"daki köpek balığının ismi de buydu.

"Terminator 2"de Arnold Schwarzenegger'a ödenen ücret 15 milyon dolar, Arnold'un toplam söylediği sözcük sayısı ise 700. Yani Arnold'a "Hasta la vista bebek" dedirtmenin ücreti 85.716 dolar oluyor

"Pulp Fiction"daki çantanın içinde sadece 20 watt'lık turuncu bir ampul varmış. Çantanın içinde Marcellus Wallace'ın ruhu olduğu popüler bir inanış. Hıristiyan inanışına göre şeytan, birinin ruhunu ensesinde açtığı delikten çıkarır, Marcellaus'un ensesindeki yara bandı da bu dedikoduyu güçlendiriyor. Ancak Quentin Tarantino'ya göre yara bandının sebebi, Ving Rhames'in bir yara izinin görünmesini istemediği için kapatması.

Jennifer Lopez, yılanlardan korktuğu için son anda "Anaconda"da oynamaktan vazgeçmiş, ancak kontratı gereği oynamak zorunda kalmış.

"Showgirls"ün başrolü Elizabeth Berkley'den önce Madonna, Drew Barrymore, Charlize Theron, Sharon Stone ve Jenny McCarthy'ye teklif edilmiş.

Altın Ahududu'ya 13 dalda aday olup 7'sini alan "Showgirls"ün yönetmeni Paul Verhoeven, ödülünü şahsen almaya giden tek yönetmenmiş.

"Green Mile", "Teen Wolf", "Hayalet Avcıları", "Polis Akademisi", "Karate Kid", "Geleceğe Dönüş" ve "Bill ve Ted'in Maceraları", çizgi roman olarak düşünülüp beğenilmeyeceği tahmin edilerek vazgeçilen projelermiş.

George Lucas, Luke Skywalker'ı önce kadın, arkasından cüce, arkasından 60 yaşında bir general olarak düşünmüş.

"SWAT" çekilirken setin yakınında tesadüfen polisler gerçekten bir suçluyu arabayla takip ediyorlarmış. Bu sahneler filmde kullanılmış.

"Olağan Şüpheliler"deki Keyser Soze'nin ismi, yönetmen Bryan Singer'in eski patronundan esinlenilerek yaratılmış.

Big Kahuna Burger, Tarantino'nun favori hayali restoranı olarak "Pulp Fiction", "From Dusk Tilk Dawn" ve "Reservoir Dogs"da görülebiliyor.

"Casablanca"nın efsane cümlesi "Tekrar çal Sam", aslında filmde hiç söylenmiyor!

Spielberg, "Schindler'in Listesi" için Auschwitz toplama kampında çekim yapma izni alamayınca, kapının üstünden gizlice çekimler yapmış ve seti bu görüntülere göre inşa ettirmiş. Ayrıca Spielberg, bu filmden para almamış, sebebi de bu paranın "kanlı para" olacağıymış.

Peter Jackson'un yeni filmi "King Kong"da King Kong'u, Gollum'u canlandıran Andy Serkis oynuyor.

Mad Max'in fragmanlarında ünlü değil diye Mel Gibson hiç görünmüyormuş.

"The Shawshank Redemption"da (Esaretin Bedeli) Brook'un kargasını bir kurtçukla beslemesine ASPCA (Filmlerde hayvan haklarının ihlal edilip edilmediğini gözleyen kuruluş) itiraz etmiş. ASPCA gözlemcisi huzurunda doğal yollarla ölmüş bir kurt bulunmuş ancak karga bu kurtu yemeyi reddetmiş. Kurt şekli verilmiş bir et parçası ile sorun çözülmüş.
 

Kristen Stewart

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
47.857
Tepki
49.341
Puan
113
Yaş
39
Konum
Çıkmaz Sokak
ewq2334mj6.png
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst