Lütfen okur musunuz :)

pervin86

Daimi Üye
Tepki
1.104
kızlar beni hepiniz zaten tanıyorsunuz az çok açtığım konulardan , şimdi şöyle söylemek istiyorum ben 26 yaşındayım 1 yıllık evliyim maddi durumum çok iyi sayılmaz eşim 600 ben ise 1000 tl alıyorum bi özel şirkette muhasebecilik yapıyorum ,evim kira çocuğum yok ama olmasını çok istiyorum ama maddi durumlar buna müsade etmiyor evim çok küçük balkonu bile yok :( bu gidişle ne evim nede çocuğum olmayacak :(

hafta içi hergün ve cumartesi yarım gün çalışıyorum kızlar bana akıl verin lütfen benim evim çocuğum olması için ne yapmalıyım ailelerden destek yok onlarında yok zaten eşim bel fıtığından amaliyatlı ben ek iş yapmak istiyorum ama ne yapabilirim kızlar ev işlerinemi gitsem hayyatta yapmadığım şey ama mecbur kalırsam yaparım neden olmasın kimsenin duymasına gerek yok ama ben sadece cumartesi 1 den sonra ve pazar günleri evdeyim eğer ek iş yapmazsam ne evim olur ne çocuğum lütfen fikirlerinize ihtiyacım var

Şekerpare

Daimi Üye
Tepki
20.486
Güzelim bu zamanda ev almak gerçekten çok zor.Aldığınız parayı azımsamayalım.Bu zamanda o paraya muhtaç okadar çok insan varki...Kenarda birikmiş altın,takı vs bişeyler varmı bilmiyorum ama en güzeli bankadan kredi çekip maddi durumunuza göre vadeli yapar ödersiniz.Hem kendi evinizde oturur kira ödemezsiniz :acep:

Aklıma başka bi çözüm yolu gelmedi şuanda :sinifsinif:

OP
pervin86

pervin86

Daimi Üye
Tepki
1.104
canım olmuyo öyle işte kirada oturuyorum 1000 maaş alıyorum ama yol parası içinde alıyorum elimizde kalan miktar çok az ev kredisine girsek en fazla 700 ödeyebiliriz buda 20 yıl kredi öderiz demek çünkü evler en az 120,000 tlden başlıyor 1000 ödesek aylık 120,000 yapar 10 yılda faizide var 10 yıldan sonrasına kredi çıkmıyor zaten nasıl yapıcaz ya hiç destekcimizde yok çocuğum olsun istiyorum da hamile kalır işten çıkarsam eşim 600 e bize nasıl bakar kirada veriyoruz aç kalırız:(

H

Hera

Misafir
bilemiyorum bence EK İŞ yapmayı ve daha fazla para kazanmak için buna kafa yormayı Eşine bırakmalısın çünkü zaten sen iş sahibisin aldığın ücrette ona keza iyi evin Erkeğine bırakmalısın onun düşünmesi gerek kadın olarak bir yere kadar ..

Debby

Daimi Üye
Tepki
1.045
1600 TL az mı :) Vallahi sadece 600 tl yle geçinen insanlar var bu ülkede bence durumunuz çok iyi...

Hayırlısı için dua edin...

OP
pervin86

pervin86

Daimi Üye
Tepki
1.104
canım evim olsun istiyorum ama çocuğum olsun istiyorum işten çıkarsam sadece 600 tl ye geçinicez eşim belinden amaliyatlı çalışamaz :(

Şekerpare

Daimi Üye
Tepki
20.486
canım olmuyo öyle işte kirada oturuyorum 1000 maaş alıyorum ama yol parası içinde alıyorum elimizde kalan miktar çok az ev kredisine girsek en fazla 700 ödeyebiliriz buda 20 yıl kredi öderiz demek çünkü evler en az 120,000 tlden başlıyor 1000 ödesek aylık 120,000 yapar 10 yılda faizide var 10 yıldan sonrasına kredi çıkmıyor zaten nasıl yapıcaz ya hiç destekcimizde yok çocuğum olsun istiyorum da hamile kalır işten çıkarsam eşim 600 e bize nasıl bakar kirada veriyoruz aç kalırız:(

Sen işten ayrılırsan geçinmeniz çok çok zor olur.Eşin bu konuda ne düşünüyor peki?Yapabileceği başka ek bir iş bulamazmı?

H

Hera

Misafir
Yani en başta benim dediğim olaya geliyoruz eşin ek iş bulmalı bel fıtığı olmuşsa ameliyat ona göre işlerde çalışsın ozaman

OP
pervin86

pervin86

Daimi Üye
Tepki
1.104
tabiki oda düşünüyor düşünmezmi ama kimseden destek olmayınca çaresizliğe düşmek çok kötü bişey eşimi çok iyi anlıyorum çünkü bende öyle düşünüyorum çocuğumuzun olması bile maddi duruma bağlı yaşım geçmeden 1 tane olsun istiyorum ama şu paranın gözü kör olsun :uzgun:

Tepki
96
canim her seyden önemlisi senin hayatin .zaten sadece pazarin var ondada calisirsan hic tatilin olmayacakmi. insan ne hale gelir biliyomusun hic dinlenmeden. kendine kiymet ver bence evde cocukta senden daha önemli degil

Çikolata

Daimi Üye
Tepki
5.378
bence 1600 sadece rahat rahat geçinmek için yeterli ev almak mümkün değil bu yüzden bunları düşünüp kendini yorma daha gençsiniz inşallah ilerde ev sahibi olursunuz ama çocuk için 1600 gayet iyi çocuğuna bir süre bakacak biri varsa tabi

ebrulii

Daimi Üye
Tepki
3.711
canm benm dilerim herşey gönlüne göre olur ben ne yapabilirsin hiç bilmiyorum küçükde olsa keşke bir evin olsa herşey daha kolay olur Allah yardımcın olsun canm benm

flamingo

Daimi Üye
Tepki
6.629
bende herzaman asgari üçretlilerin nasıl geçindiklerini merak etmişimdir..
bu zamanda ev sahibi olmak çok zor gerçekten hele ev fiyatları bu kadar uçmuşken..daha yeni evlisin niye bu kadar çok acele ediyorsun ev için onu anlamadım sonuçta 15 20 sene sonra ev sahibi olanlar var..evi bi kenara şimdilik bırak anladığım kadarıyla çocuk çok istiyorsun onu yapın hemen

M

madesam

Misafir
canım bencede ev alma konusunda acele etmeyin biz de yeni evliyiz şu anda ev düşünecek halimiz yok inan. ama çocuk için yeterli bir para diye düşünüyorum allah gönlüne göre versin bitanem

gizemlii

Daimi Üye
Tepki
290
canımm 1600 ii para asgari ücretle geçinenler var tatlım ev için bencede acele etmeyinn ama bebek için yeterli eşinde inş. daha iyi bi iş bulur dilerim her şey gönlünce olur canımm...

OP
pervin86

pervin86

Daimi Üye
Tepki
1.104
kızlar ikimizin aylığı 1600 tl ediyo eşim 600 alıyo çocuk olunca 600 tl ile geçinicez yetermi kira 340+200 faturalar gelir malum kışıda var+yemek+çocuk masrafları geçinirmiyiz dersiniz:( ancak böyle 2 kişi çalışırsak kendimize anca bakarız kaynanam bakarım diyo ama güvenemiyorum

Şekerpare

Daimi Üye
Tepki
20.486
kızlar ikimizin aylığı 1600 tl ediyo eşim 600 alıyo çocuk olunca 600 tl ile geçinicez yetermi kira 340+200 faturalar gelir malum kışıda var+yemek+çocuk masrafları geçinirmiyiz dersiniz:( ancak böyle 2 kişi çalışırsak kendimize anca bakarız kaynanam bakarım diyo ama güvenemiyorum

güzelim çocuğuna bakacak kimse yoksa 600 lirayla zor geçinirsiniz.Daha öncede dediğim gibi bu paraya da muhtaç bisürü insan var ama çok zor olur.Belki sizi bunalıma bile götürür.Kendin demişsin sadece kira ve faturalarla eşinin maaşı gidiyor.Ne yiyip ne içeceksiniz,hiçmi gezmeye çıkmayacaksınız,hiç mi alışveriş yapmayacaksınız.Tamam sizi bir kenara attım.bebeğin hiçmi ihtiyacı olmayacak.Doğumdan önce bidünya alışveriş yapılacak.Doğumdan sonra beziymiş,sütün olmazsa mamasıymış,kıyafetiymiş,ayakkabısıymış ... insanı yiyip bitirir.

Çocuğa aileden birinin mutlaka bakması lazım.Yada kreşe gidicek ki sen mutlaka çalışmalısın ama ek işi sana yakıştıramıyorum ne yalan söyliyim.Sen üstüne düşeni fazlasıyla yapıyorsun zaten.Hem çalışıp hem evini idare ediyorsun.Birde bunun üstüne ek iş yaparsan mahvolursun ...

M

madesam

Misafir
şekerpareye tamamen katılıyorum bir pazar günün var bunda da çalışman zor.. ek gelir olarak katalogtan satış yapabilirsin bir sürü marka varr.. sadece kozmetik değil mesela bizim okula gelen bir bayan var çamaşır satıyo katalogtan ve çocuk okutuyor iyi kazanıyor eğer çevren varsa o tarz bir iş yapabilirsin

flamingo

Daimi Üye
Tepki
6.629
bir an önce kararını ver,böyle düşünmeye devam edersen hiçbir zaman çocuk sahibi olamazsın,bununlada fazla kafanı yorma sonuçta çocuk rızkıyla gelir aç ve açıkta kalacak hali yok ya allah yardım eder..

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar