Lost karakterleriyle özdeşleşmiş en çarpıcı replikler

OP
Çilekli Sakız

Çilekli Sakız

Genel Yönetici
Genel Yönetici
Katılım
1 Şubat 2009
Mesajlar
4.185
Tepki
5.840
Puan
113
Yaş
33
Konum
İzmir/ Tokat
Danielle Rousseau – You have only three choices: run, hide… or die. (Sadece üç seçeneğiniz var : Kaçmak, saklanmak… ya da ölmek)
250px-danielle-rousseau.PNG
Danielle Rousseau

Deli olduğunu sandığımız Fransız kadının bu söyledikleri, adadaki en akıllı insanlardan biri olduğunu gösterir niteliktedir.
 
OP
Çilekli Sakız

Çilekli Sakız

Genel Yönetici
Genel Yönetici
Katılım
1 Şubat 2009
Mesajlar
4.185
Tepki
5.840
Puan
113
Yaş
33
Konum
İzmir/ Tokat
Charles Widmore – I will win this war! (Bu savaşı kazanacağım!)
250px-086-36.jpg
Charles Widmore

Büyük resmi görmemizi sağlayan karakterlerin başında gelen işadamı Charles Widmore, adada süregelen savaşı ne olursa olsun kazanacağını iddia etmektedir. Bakalım ada kimden yana olacak, göreceğiz.
 

nk83

Admin + Sitenin Hikaye Yazarı
Admin
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.291
Tepki
83.528
Puan
113
Konum
İstanbul
Daniel Faraday – It doesn’t matter what we do. Whatever happened, happened. (Ne yaptığımız önemli değil, olan olmuştur.)
250px-daniel-faraday.JPG
Daniel Faraday

Adadaki bilimsel olayları açıklayacak bir bilim adamının gerekliliğine kanaat getiren senaristler, en sonunda adaya Geleceğe Dönüş filminden fazla etkilenmiş çılgın fizikçi Daniel Faraday’i yollarlar. Her ne kadar bilimadamı olsa da bu kaderci deyişiyle adadakileri ve izleyiciyi deli eden Faraday, yine de olayları mantıklı bir şekilde açıklayan yararlı bir karakterdir.

Faraday'ın hikayedeki yerini sevmiştim. Bir de tv'de uçağın denizin dibindeki haline bakarken nedenini anlamamasına rağmen ağlaması çok enteresandı.

Jack Shepard – Live Together Die Alone (Birlikte Yaşa Yalnız Öl)
250px-jacklost.PNG



Lost dizisinin her daim en düşünceli, en yardımsever, karizmatik doktoru olan Jack’in liderliği ele aldığı zamanlarda topluluğu motive etmek için söylediği cümle, tam olarak If we can’t live together we die alone (Eğer birlikte yaşayamazsak yalnız ölürüz). repliğidir. “Gelin birlik olalım” manasında söylediği bu cümleden beş dakika sonra, topluluğu satması ise Jack’in anlaşılamaz ruh halinin en güzel örneğidir.”We have to go back Kate!” (Geri dönmek zorundayız Kate!”)
Herkese tek replik seçtiysemde (gelen uyarılar nedeniyle de) başrol için bir ayrıcalık yaparak ikinci bir replik daha koymak gerektiğini düşündüm. 3. sezonun sonunda söylediği bu replikle adaya yeniden dönüş yapmak gerektiğini söyleyen Jack, her şeyin yeniden başlayacağını düşündürerek şaşkınlık ve heyecan yaratmıştı. Nerden bilecektik ki Ben’in elinde birikmiş mil puanları harcamak için böyle bir işe kalkıştığını!

Jack benim ilk başta diziyi izlememe nedenim sonrada başlama nedenimdi çelişkine sağlık nk :ko Jack'in hikayesini ve Matthew Fox'un oyunculuğunu çok beğendim :eek: Benim aklımda daha çok "We have to go back Kate!" repliği kaldı sezon finalinin sözüydü galiba ne oluyor ya olmuştum :ne:

Desmond Hume – See You In Another Life, Brother (Başka bir hayatta görüşürüz, kardeşim)
250px-desmondlost.PNG
Desmond

John Locke’tan sonra başka bir felsefeci ismiyle ortaya çıkan bu karakter, İskoç aksanıyla söylediği Başka bir hayatta görüşürüz kardeşim! cümlesiyle meşhurdur. İlk olarak Jack’e söylediği bu cümle dizinin ilerki sezonlarında oluşan paralel evrenler için bir ****for olarak da görülebilir.

Desmond :kayris: dizinin en has karakteriydi bence bulunduğu her sahneyi sevdim. Charlie'ye "Bu sefer ölmelisin Charlie" demesi ve ifadesi de çok iyiydi :( Penny ile konuşmaları da harikaydı :dusun:

Benjamin Linus – I always have a plan (Benim her zaman bir planım var)
250px-ben-linus2.jpg
Benjamin Linus

Dizinin kuşkusuz en tehlikeli, en sinsi karakteri olan Benjamin’in kafasında dolaşan tilkilerin varlığını cümle aleme belirttiği deyişidir. Her zaman bencilce bir planının olduğunu herkesin bildiği, ama yine de onun peşinden gittikleri aurası kendide saklı tek karakterdir.

Pörtleğim benim :kayris: ya Ben'in de her sahnesi her diyalogu efsaneydi Lost denilince aklıma ilk gelen kişi o :D

John Locke – Don’t Tell Me What I Can’t Do (Bana ne yapamayacağımı söyleyemezsin)
250px-lockelost.PNG
John Locke

Dizinin en kendine güvenen, aynı zamanda ne yaptığını bilmeyen karakterlerinden biri olarak John Locke, başkalarına karşı her zaman savunmada olan tavırlarıyla “Bana ne yapamayacağımı söyleyemezsin!” diye bağırır. Yine de dizide özellikle Ben tarafından en çok manipüle edilen karakterlerinden biri olmaktan kurtulamaz.

Terry O'Quinn'i oyuncu olarak çok severim ama John'a daha ilk gördüğüm anda ısınamadım. Görünce diken diken olurdum ama hikayesi çok iyiydi ve o karaktere has sözünün kullanıldığı yerler harikaydı :eek:
 
OP
Çilekli Sakız

Çilekli Sakız

Genel Yönetici
Genel Yönetici
Katılım
1 Şubat 2009
Mesajlar
4.185
Tepki
5.840
Puan
113
Yaş
33
Konum
İzmir/ Tokat
Benjamin Harika bir karakter.O pörtlek gözleriyle bakıyordu ya olaylara onun çok zeki bir saflığı vardı...


Sawyer'in da Hurleye takılması..

Kate'nin mavi boncuk dağıtması.

Desmond'un kardeşimleri.

Sun kwonu kocasının kıskandığı zamanlar dizinin ilk baslarında.

Ve dahası
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst