Lor Tatlısı
250 gr tuzsuz lor peyniri
2 yumurta
1/2 su bardağı toz şeker
1 su bardağı un
1/2 su bardağı pirinç unu
1/2 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 limon rendelenmiş kabuğu
Şerbeti için
2 su bardağı toz şeker
2,5 su bardağı su
Üzeri için
Hindistan cevizi
Yapılışı
Şeker, su ve limon suyunu tencereye alıp kaynatın. Kısık ateşte 20 dakika daha kaynatın ve ılınmaya bırakın. Tüm malzemeyi bir kasede karıştırın. Hamuru krema sıkma torbasına doldurun ve yağlanmış tepsiye şekilli olarak aralıklı sıkın.Yada 2 tane çorba kaşığı ile ondan ona alıp yuvarlak şekil verin (helvayı şekillendirir gibi). 175 dereceye ayarlanmış fırında kızarıncaya kadar pişirin. Fırından çıkardığınız tatlının üzerine ılınmış şerbeti gezdirerek dökün ve 1 saat beklettikten sonra üzerine hindistan cevizi ve fıstıkiçi serperek servis yapın.
-------------------------------------
Tarifi yemek dergisinin ekinden aldım ben yarım malzeme olarak uyguladım dergideki ölçüleri aşağıya yazıyorum.
Lor Tatlısı
500 gr tuzsuz lor peyniri
4 yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı un
1 su bardağı pirinç unu
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 limon rendelenmiş kabuğu
Şerbeti için
4 su bardağı toz şeker
4 su bardağı su
Yarım limon suyu
Üzeri için
Hindistan cevizi
Son düzenleme: