Lömbedek tatlısı
Hamuru için
2 yumurta
1 çay bardağı ayçiçek yağı
1 çay bardağı yoğurt
2 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
4 su bardağı un
Şerbeti için
4.5 su bardağı tozşeker
4.5 su bardağı su
üzeri için
Kaymak
İri çekilmiş Antep fıstığı
Fırını 180 derecede ısıtın. Büyük bir kasede tüm malzemeleri karıştırıp yumuşak bir hamur yoğurun. Hamuru ceviz büyüklüğünde bezelere ayırıp yuvarlayın. Yağlanmış fırın tepsisine dizin. önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarana kadar pişirin. Şerbeti için, şeker ve suyu iyice karıştırıp şekeri eritin. Fırından çıkan tatlıların üzerine hemen dökün. Fırını kapatıp tatlıları fırında 5 dakika bekletin. bırakın ve şerbetini çekmesini sağlayın. Kaymak ve Antep fıstığıyla süsleyip servis yapın.Lömbedek tatlısı artık hazır, afiyet olsun.
Lezzet