Lömbedek tatlısı

nk83

Admin + Sitenin Hikaye Yazarı
Admin
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.291
Tepki
83.528
Puan
113
Konum
İstanbul
lombedek-tatlisi_2ad8a913.jpg


Lömbedek tatlısı

Hamuru için

2 yumurta

1 çay bardağı ayçiçek yağı

1 çay bardağı yoğurt

2 paket kabartma tozu

1 paket vanilya

4 su bardağı un

Şerbeti için

4.5 su bardağı tozşeker

4.5 su bardağı su

üzeri için

Kaymak

İri çekilmiş Antep fıstığı

Fırını 180 derecede ısıtın. Büyük bir kasede tüm malzemeleri karıştırıp yumuşak bir hamur yoğurun. Hamuru ceviz büyüklüğünde bezelere ayırıp yuvarlayın. Yağlanmış fırın tepsisine dizin. önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarana kadar pişirin. Şerbeti için, şeker ve suyu iyice karıştırıp şekeri eritin. Fırından çıkan tatlıların üzerine hemen dökün. Fırını kapatıp tatlıları fırında 5 dakika bekletin. bırakın ve şerbetini çekmesini sağlayın. Kaymak ve Antep fıstığıyla süsleyip servis yapın.Lömbedek tatlısı artık hazır, afiyet olsun.

Lezzet
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst