Liseli kızın 'çıplak fotoğraf' zaferi

ilk_nur

Daimi Üye
Katılım
9 Aralık 2009
Mesajlar
32.413
Tepki
37.064
Puan
113
Konum
.....
santaj-kiz.jpg

Liseli kızın 'çıplak fotoğraf' zaferi

ABD'de 17 yaşındaki bir kız öğrenci, öğretmeninin el koyduğu cep telefonunda kendisine ait çıplak fotoğraflar görmesinin ardından okula açtığı davayı kazandı.


Mahremiyetinin okul tarafından ihlal edildiğini savunarak, 33 bin dolarlık tazminat kazanan N.N., geçen yılki olayın ardından Pennsylvania'nın kuzeydoğusundaki liseden üç gün uzaklaştırılmıştı.

Okul müdürü genç kızın el konulan telefondaki mesajlara, e-postalara ve fotoğraflara bakmış ve kızın çıplak fotoğraflarını görmüştü. Bunun üzerine kızı okuldan uzaklaştırdı. Fotoğrafların okul dışında olaydan önceki akşam çekildiği ve kimseye gönderilmediği belirtilirken, N.N. fotoğrafların kendisi ve sevgilisi için özel olduğunu söyledi.

Öğretmenin telefona, genç kız ders başlamadan önce arama yaparken el koyduğu belirtiliyor. Öte yandan okulun öğrencilere arama yapma izni verdiği de kaydediliyor.

Geçen haftaki mahkeme kararının, diğer öğrenciler için emsal oluşturacağı belirtilirken, mahkeme okul yetkililerin genç kızın telefonunu karıştırarak mahremiyetini ihlal etttiğine hükmetti.

N.N. yaptığı açıklamada, "Okul yetkililerinin ve polisin çıplak fotoğraflarımı gördüğünü öğrendiğimde dehşete düştüm ve utandım" dedi.
 

sunay

Daimi Üye
Katılım
15 Mart 2010
Mesajlar
2.225
Tepki
2.121
Puan
113
Yaş
55
Konum
istanbul
vah vah kesin utanmıştır utanıyorsa niye çekiyor hadi çekti niye silmiyor gerçi müdürde suçlu ya bunlar komple suçlu:sok
 
OP
ilk_nur

ilk_nur

Daimi Üye
Katılım
9 Aralık 2009
Mesajlar
32.413
Tepki
37.064
Puan
113
Konum
.....
hadfi kız özenmiş çekmişte okulun o kızın telefonunu karıştırma hakkı yok biz lisedeyken arama yapılırdı telefonları kapatıttırıpta alırlardı zaten herkeste pin kodu vardı karıştırma hakkı yok yani....
 

Arina

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
49.102
Tepki
50.485
Puan
113
Yaş
40
Konum
..
Telefon araması yapılır, suç ise telefon kapatılır öyle verilir. Mahremine girmiş sonuçta, kız %100 haklı değil belki; ama okulun yaptığı terbiyesizlik. :alsana:
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst