Limon reçeli

nk83

Admin + Sitenin Hikaye Yazarı
Admin
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.280
Tepki
83.518
Puan
113
Konum
İstanbul
2_299201114235_29367.jpg


Limon reçeli:

Gerekli Malzemeler:

2 kg küçük boy limon

1 avuç karanfil

2 kg toz şeker

750 ml su

Yarım limonun suyu

Hazırlanışı:

Limonları bol suyla yıkayıp kurulayın. Kaynar su dolu tenceraye atıp 2-3 dakika bekletin. Suyunu süzüp, aynı işlemi 3 kez daha tekrarlayın. Limonların kabuklarını rendeleyin. Üzerine karanfil ve toz şeker ekleyip 2 gece dinlendirin. Su ilave edip kıvam alana kadar kaynatın. Limon suyu ilave edip 2-3 dakika daha kaynatın. Ocaktan alın. Cam kavanozlara doldurun.
ekolay

Alternatif tarif :https://www.hanimefendi.com/recellermarmelatlar/34721-limon-receli.html
 

ferah

Daimi Üye
Katılım
2 Ocak 2010
Mesajlar
6.145
Tepki
9.347
Puan
113
Konum
izmir
Geçen yıl yaptım ben limon reçeli:)tadı mayhoş ama güzel pc de vardı resmi bulursam ekleyeyim :panter:
 

Çikolata

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
4.093
Tepki
5.378
Puan
113
Konum
istanbul
hiç yemedim limon reçelini
çekirdek aile olmasak yapardım ama yapsam ziyan olur yenmez
markete ilk fırsatta bakıcam
 

sadiye

Admin
Admin
Katılım
4 Mayıs 2010
Mesajlar
60.971
Tepki
56.321
Puan
113
Yaş
42
Konum
Almanya
Ya ben portakal recelini cok merak ettim bu hamileligimde, esim o kabuklariyla acidir dedi ve gercekten cok aciydi.
Buda öyle mi oluyor acaba? 55:
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst