Laz Böreğim-Resimli

sıladayım

Daimi Üye
Tepki
27.361
milföy hamuru için Malzemeler :

1 paket margarin (8 parçaya bölünecek)
1 şişe maden suyu
1 tane yumurta
1 çay bardağı sıvı yağ
5 bardak un normalde milföye tuz da katılıyo ama ben tatlıda kullanılcağı zaman tuz katmıyorum

milföy hamurunun yapılışı
Bütün malzemeyi margarin hariç bir kapta yuğuralım yoğurduğumuz hamuru 8 eşit parçaya bölelim herbir parçayı 10 cm büyüklüğünde açalım daha sonra önceden 8 parça haline getirdiğimiz oda sıcaklığındaki margarini açtığımız her hamura bir parçasını sürelim ve açtığımız hamuru bohça gibi katlayalım bu işlemi kalan diğer hamurlarada yapalım ve buzluğa atalım her 20 dakikada bir çıkarıp aynı işlemi yapalım yani yine 10 cm çapında açıp bohça gibi katlayalım bu işlemi 4 kez daha tekrarlayalım ve bundan sonra hamur artık tatlı için hazır olmuştur incim yukardada dediğim gibi bu hamura tatlı olduğu için tuz katmıyorum ama eğer poğaça gibi birşeyler için kullanılcaksa 1buçuk çay kaşığı tuz ekleyebiliyosun canım

şimdi diğer malzemeler:muhallebisi için
1 kilo süt 3 kaşık un 3kaşık mısır nişastası 1 kase şeker fındık tarçın 3 paket vanilya
yapılışı:
sütü unu nişastayı ve şekeri bir tencereye alalım ocakta koyulaşana kadar pişirelim piştikten sonra mikserle 5 dakika çırptıktan sonra sırasıyla 1 buçuk yemek kaşığı tarçını 1 su bardağı fındığı ve 3 paket vanilyayıda katıp iyice muhallebiye yedirelim
daha sonra milföy hamurlarımızı alıp açalım ve bu muhallebiden bir miktar alıp kenarlara gelmiycek şekilde yayalım isteğinize bağlı ister çok katabilirsiniz ister az katabilirsiniz tamamen damak zevkinize kalmış benim çocuklar muhallebiyi yoğun sevdikleri için fazla koydum fazla katınca piştiğinde tadı şöbiyete de benziyo daha sonra hamuru iki ucunu birleştirip kapatalım ve tepsiye koyalım bu işlemi diğer hamurlarada uygulayalım ve daha sonra tavada bir paket margarini eritelim ve tepsideki hamurun üzerine kuru yer kalmıycak şekilde gezdirelim 170 derece fırında 40 dakika pişirelim
şerbeti için 4 subardağı şeker 4 buçuk bardaksuyu kaynatalım ve kaynadıktan sonra bir dilim limonu koyalım şerbeti soğumaya bırakalım tatlı fırından çıkarttığımızda tatlıyı kareler şeklinde keselim ve soğuk şerbeti üzerine dökelim üzerini kapatalım tatlı şerbeti çekince üzerine yeşil toz fıstığı uzunlamasına yaprak yeşil fıstığıda karelerin üzerlerine dökelim canım
AFİYET OLSUN
__________________bu tatlıyı yaparken dilerseniz kremasını ince olarakta sürebilirsiniz içine hazır milföydende yapabilirsiniz ama tadı ozaman biraz tuzlu olabilir çünkü hazır milföy tuzlu oluyo biliyosunuz milföy hamurunun tarifini yazdım bakışta zor gibi gelebilir ama inanın okadarda zordeğil mutfakta biraz cesur olmamız gerekiyo değilmi biz hanımefendiler istedikmi yapamıycağımız hiç bir şey yok ben biliyorum canımcımlarım:eek::eek::eek::eek::eek:

OP
sıladayım

sıladayım

Daimi Üye
Tepki
27.361
ah evet bitterim unutmuşum hatırlattığın için teşekkür ederim bir tanem işte laz böreğimin resimleri canımcımlarım

resim171v.jpg
[/URL][/IMG][/CENTER

resim152.jpg
[/URL][/IMG]

afiyet olsun

güllerdiyari

Daimi Üye
Tepki
2.410
canim gercekten nefis bir o kadarda zahmetli gibi ama her zahmetli isin tadida daha güzel olur:hhhhhh:
ellerine emgine saglik canim:hhhhhh::sarilma:

*Hülya*

Daimi Üye
Tepki
6.521
ellerine sağlık sıla , akılma düşürdün benmi bu laz böreğini :)

ama ben deneme ve ilk yapacağım için milföy hamuruyla ypatım
fena olmadı aslnda ama damak tadı heralde evdekiler arasındaki kremayı biraz yadırgadı:dusun:

acaba diyorm sıla bu laz böreğini yemek için lazmı olmak lazım:tokat:

OP
sıladayım

sıladayım

Daimi Üye
Tepki
27.361
canim gercekten nefis bir o kadarda zahmetli gibi ama her zahmetli isin tadida daha güzel olur:hhhhhh:
ellerine emgine saglik canim:hhhhhh::sarilma:

sağol birtanem evet oldukça zahmetli birtatlı yapmıştım dediğin gibi birtanem zahmetli olan herşeyin tadıda güzel oluyo çocuklarım bu tatlıyı çok severler bende onların sevdiği herşeyi zevkle yapıyorum-kop-kop

OP
sıladayım

sıladayım

Daimi Üye
Tepki
27.361
ellerine sağlık sıla , akılma düşürdün benmi bu laz böreğini :)

ama ben deneme ve ilk yapacağım için milföy hamuruyla ypatım
fena olmadı aslnda ama damak tadı heralde evdekiler arasındaki kremayı biraz yadırgadı:dusun:

acaba diyorm sıla bu laz böreğini yemek için lazmı olmak lazım:tokat:

ay hülyacım nasılda güldürdün beni yaaa laz böreğini burda şerbetsizde yerler üzerine şerbet değilde pudra şekeri dökerekte yerler öylede güzel oluyo istersen birde buşekilde yap çocuklar bu kez yerler belki ozaman laz olmalarına gerek kalmasssss:gul::gul::gul:

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar