Lahana çorbası diyeti

B

berkara

Misafir
Bu yazımda son günlerde çok popüler olan Lahana Çorbası Diyetinden ve faydalarından bahsedeceğim. Lahananın faydaları çok fazladır ancak bu diyet size hızlı bir şekilde kilo verdireceğinden dolayı diyeti bıraktığınızda kilolarınızı aynı hızda geri alabilme riskiniz vardır. Bu makaleyi okumadan önce bu durumu bilmenizde fayda olabileceğini düşündüm. Lahana çorbası diyetinden bahsetmeden önce kilo vermenizi sağlayacak olan lahananın faydalarına bir göz atalım.

LAHANANIN FAYDALARI;
1 – İçerisinde C, K. B5 ve B6 vitaminlerine ve omega 3’e sahiptir.

2 – Bağışıklık sisteminizi destekler.

3 -Enfeksiyonlara karşı vücudunuzu kuvvetlendirir.

4 – Kansere karşı daima vücudunuzu korur.

5 – Hamilelikte doğum risklerini azaltır.

Yukarıdaki örnekler say say bitmez. Lahana çok faydalı bir besin kaynağıdır. Şimdi gelelim lahana çorbası diyetinin nasıl yapıldığına.

LAHANA ÇORBASI DİYETİ ;
Lahana çorbasında kullanacağımız malzemeler ; 3 – 4 adet soğan, 1 boy lahana, 1 -2 adet domates, 1 adet soğan başı ve 1 adet yeşil biber.

Diyet haftalık olarak şu şekildedir;

1. gün istediğiniz kadar lahana çorbası, çay, kahve ve meyve.

2. gün istediğiniz kadar çorba, kumpir, haşlanmış sebze.

3. gün istediğiniz kadar çorbanın yanında sınırsız sebze ve meyve.

4. gününüzde istediğiniz kadar çorba, 4 – 5 adet muz ve 7 – 8 bardak süt (yağsız).

5. gün artık et yeme zamanı geldi. Yarım kilo tavuk veya dana eti. 1 – 2 adet domates

6. gün yemenizde sınır yok. İstediğiniz kadar lahana çorbası, tavuk veya dana eti ve sebze.

7. Ve haftanın son günü ise yine istediğiniz kadar çorba ve sebze, akşamına da kepekli pilav tüketiyoruz.

Yukarıda anlattığım diyet her diyette olduğu gibi kişiden kişiye farklı sonuçlar gösterecektir. Bu diyet herkesin bünyesinin farklı oluşundan dolayı kimisinde daha hızlı kimisinde ise daha geç cevap verecektir.

Bu diyetin bir iyi birde kötü yanı vardır. İyi yanı kalorisi çok düşük olduğundan hızla kilo verebilirsiniz. Kötü yanı ise diyeti uzun süre yaparsanız protein yönünden eksik kalabilirsiniz. Eğer vücudunuzda su ve kas kaybına neden olmak istemiyorsanız lahana diyetini kontrollü bir şekilde yapmanızda fayda var. Bu yüzden diyeti uzun vadeli uygulamamanızı öneriyorum.

Lahana çorbası diyeti uzun vadeli uygulanabilecek bir diyet türü olmadığından diyeti bıraktığınızda verdiğiniz kiloları kısa zamanda geri alabilirsiniz. Hatta bu tür diyetler düşük kalorili olduğundan ****bolizmanın yavaş çalışmasına sebep olabilir. Bu durum ileride psikolojinizi bozulmasına nede olabilir. O yüzden lahana diyetini uygulamadan önce ileride olabilecekleri bir kere daha düşünmelisiniz. Yalnız şunu unutmayın ki bu diyeti kontrollü bir şekilde uyguladığınız takdirde hiçbir sorunla karşılaşmazsınız.

Yine de size önerim bu tür kısa zamanda kilo verdiren diyetler yerine uzun vadede de olsa daha sağlıklı diyetler ve egzersizler yapmanız. Çünkü bu tür diyetlerde verdiğiniz kiloları geri almanız oldukça düşüktür. Ancak ileride olabileceklere göz yumuyorsanız lahana çorbası diyetini uygulayarak kısa zamanda hızlı bir şekilde kilo verebilirsiniz.

Kaynak: url vermek yasaktır.
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst