Labada(efelek)sarması(ege)

ferah

Daimi Üye
Katılım
2 Ocak 2010
Mesajlar
6.145
Tepki
9.347
Puan
113
Konum
izmir
İÇ MALZEMELER: Bir ölçek pirinç

Bir ölçek bulgur

Bir adet kuru soğan

Salça, tuz, nane İstediğiniz baharatları kullanabilirsiniz



Soğan yağda kavrulur.Sırasıyla salça ,yıkanmış pirinç ve bulgur, tuz ve nane ilave edilir.Az suda çiğ kalmayacak şekilde pişirilir.



Diğer yandan kaynamış suda birkaç dakika bekletilen efelekler soğumaya bırakılır.Dikkat edin efelekler çabuk erir fazla sıcak suda bekletmeyin.
fotoraf0103oc2.jpg

Sapları kesilir ve tencerenin en altına serpilir ki sarmalar tencereye yapışmasın
2904200831ew9.jpg

fotoraf0100eu5.jpg

a3mk2.jpg

Sarımsaklı yoğurtla servis yapılabilir,afiyet olsun

alıntı
 

nk83

Admin + Sitenin Hikaye Yazarı
Admin
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.291
Tepki
83.528
Puan
113
Konum
İstanbul
Labada - Efelek bulmacalarda çok çıkar ilk aklıma o geldi :D paylaşım için teşekkürler sarmalara her türlü bayılırım
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst