Kuzu tandır ve kuzu haşlama(resimli)

E

esmanur

Misafir
Untitled-5.jpg

Malzemeler:
Kuzu ön kol (ben yarım kilo için tarif veriyorum) kemiğinden ayrılmış. Kasabınızdan özel olarak isteyin.
1/2 çay bardağı zeytinyağ
1 yemek kaşığı limon,Tuz
1/2 su bardağı sıcak su
Hazırlanışı:
1) Eti fırın tepsisine yatırıyoruz. Bir bardak içinde zeytinyağ, limon ve tuzu karıştırıyoruz. Etin her tarafına bu karışımdan sürüyoruz. Hem altına hem üstüne. Sonra 130 derece fırına sürüyoruz. 30 dakikada bir etin tersini çeviriyoruz. 5 defa ters yüz ederek 2,5 saat fırında pişiriyoruz. Suyunu salıp çekmesi lazım.
2) Fırından tepsiyi çıkarıyoruz. Sıcak suyu ete ekliyoruz. Sonra üzerine folyo örtüp 1,5 saat daha pişiriyoruz. Sonra çıkarıp didiyoruz. Ben servis yapmadan önce didilmiş şekilde biraz daha fırına sürdüm. üzeri daha güzel kızardı.Yumuşacık bir etimiz oluyor.[/SIZE
Untitled-2.jpg

MALZEMELER:
4 Adet Kuzu Gerdan (kemikli)
3 Patates
Tuz
Pul Biber
Sarımsak(İstenirse)

YAPILIŞI:
Etler düdüklüye üstüne geçecek kadar su iel konur ve kapağı kapatılmadan 15 dk kaynatılır. Bu arada Biriken köpüğü alınır. Daha sonra patatesler soyulur. Haşlanırken ezilmesin diye 2'ye bölünerek konur ve düdüklünün kapağı kapatılır. 30 dk kadar haşlandıktan sonra yemeğimiz hazır. Pişen yemeğe tuzu atılır. Servis edilirken istenirse dövülmüş sarımsak ve pul biber ilave edilir.AFİYET OLSUUUUUUUUUUUUUN


]alıntı
 

Arina

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
49.102
Tepki
50.485
Puan
113
Yaş
40
Konum
..
:bayil: :bayil:

bana bişeyler oluyorrrrrrrrrrrrrr :dertli:

Emeğine sağlık ablam :hhhhhh:
 

Arina

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
49.102
Tepki
50.485
Puan
113
Yaş
40
Konum
..
Ekle ekle güzel oluyor da, bana da bişeyelr oluyor :D:D
 

sunay

Daimi Üye
Katılım
15 Mart 2010
Mesajlar
2.225
Tepki
2.121
Puan
113
Yaş
55
Konum
istanbul
amanin ya ufff bune ne olucak benim bu halim tariflere bakmadan geçemiyorum:)
akşamada çok var teşekkürler çok güzel görünüyor:hhhhhh:
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst