Kuzu Tandır Tarifi

naz79

Daimi Üye
Katılım
4 Haziran 2010
Mesajlar
1.790
Tepki
2.224
Puan
113
Yaş
43
Konum
gaziantep


Malzemeler,
  • 1 kuzu kol
  • 60 gr tereyağı
  • 45 arpacık soğan
  • 1 defneyaprağı
  • 1 çay kaşığı tane karabiber
  • 2 çay kaşığı tuz

Yapılışı,
  1. Tereyağını eritin. Kuzu kolu tavada hafifçe kızartın ve tencereye aktarın.
  2. Soyduğunuz bütün haldeki soğanları, defneyaprağını ve tane biberleri üzerine serpiştirin. Üzerini kaplayıp 2 parmak geçecek kadar su ekleyin.
  3. Kısık ateşte et iyice yumuşayıncaya kadar, yaklaşık 3 saat boyunca pişirin.
  4. Et yumuşadıktan sonra fırın kabına aktarın ve üzerini alüminyum folyo ile örtün.
  5. Önceden 200 dereceye ayarlanmış fırında yarım saat daha pişirin. Sıcak servis yapın.
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst